"Turcija ir gatava iesaistīties." Putins sazvanījies ar Erdoganu (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

​Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans 24. jūnijā sarunājies ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, vēsta raidsabiedrība CNN.

Sazvanīšanās laikā tika pārrunāti notikumi Krievijā. Erdogans uzsvēra, ka "ir svarīgi rīkoties ar veselo saprātu", un sacīja, ka "Turcija ir gatava iesaistīties, lai pēc iespējas ātrāk atrisinātu situāciju mierīgā veidā".

Arī Kremlis apstiprināja zvanu, sakot, ka Erdogans apsolījis Putinam "pilnīgu atbalstu".

"Krievijas prezidents informēja par situāciju valstī saistībā ar bruņota sacelšanās mēģinājumu. Turcijas Republikas prezidents paudis pilnīgu atbalstu Krievijas vadības pieņemtajiem lēmumiem," vēsta Turcija.

Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs sestdien noliedza medijos un sociālajos tīklos izskanējušos pieņēmumus, ka Putins būtu atstājis Maskavu, uz kuru virzās sadumpojušies grupējuma "Vagner" algotņi.

Pēc vietnes "FlightRadar" datiem, Putina lidmašīna "Il-96" izlidojusi no Maskavas uz Sanktpēterburgu plkst. 14.16 pēc Maskavas laika, kas ir vienāds ar Latvijas laiku.

Tomēr, sasniedzot Tveras apgabalu, lidmašīna pazuda no izsekošanas sistēmas. Tveras apgabalā atrodas viena no Krievijas diktatora rezidencēm.

Taču Peskovs paziņoja, ka Putins strādājot Kremlī un noraidīja pieņēmumus, ka viņš varētu būt aizlidojis no Maskavas.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu