VIDEO Eksperiments parāda, ko implozija nodara mākslīgam cilvēkam nirēja kostīmā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Tipiski niršanas tērpiem spiediens ir regulēts, taču, ja kaut kas noiet greizi, tas var beigties traģiski. Lai saprastu, kas tieši notiktu ar ūdenslīdēju šādā traģiskā situācijā, raidījums "Mythbusters" veikuši zinātnisku eksperimentu, izveidojot cilvēka formas manekenu no cūkas daļām, vēsta medijs "Insider". 

Gaļas manekenā tika ievietoti kauli, muksuļi, tauki, āda un zarnu vidusdaļa. Veidojums tika ielikts nirēja tērpā un iegremdēts ūdenī gandrīz 100 metru dziļumā, kur spiediens ir aptuveni deviņas reizes lielāks nekā jūras līmenī. 

Video ar eksperimentu atkal kļuva populārs sociālajos tīklos, cenšoties saprast, kas varētu būt noticis ar tūristu zemūdenes "Titāns" pasažieriem, kas traģiski gāja bojā, esot ceļā uz "Titānika" vraku. 

Jāpiebilst, ka pieci "Titāna" bojā gājušie pasažieri nebija uzvilkuši niršanas tērpus un, visticamāk, viņi atradās daudz dziļāk par 100 metriem brīdī, kad zemūdens kuģis uzsprāga. Tas nozīmē, ka implozija, ko mākslīgās gaļas manekens piedzīvoja eksperimentā, iespējams, bija daudz lēnāka nekā tā, ko piedzīvoja zemūdenes pasažieri. Viņi, visticamāk, nomira milisekundēs, atzīme "Insider". 

Brīdinām, ka videoklipā redzamais eksperiments var būt nepatīkams!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu