Nav izbeigta par militāro dumpi ierosinātā krimināllieta pret Prigožinu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jevgeņijs Prigožins
Jevgeņijs Prigožins Foto: Ekrānuzņēmums no video

FSB izmeklētāji turpina izmeklēt krimināllietu par bruņotas sacelšanās organizēšanu (Krievijas Federācijas Kriminālkodeksa 279. pants), kurā galvenais apsūdzētais ir "Vagner" grupējuma vadītājs Jevgeņijs Prigožins, vēsta "Meduza", atsaucoties uz "Kommersant".

Par to, ka izmeklēšana Prigožina lietā nav oficiāli izbeigta, pirmie ziņoja "RIA Novosti" informatīvais avots Krievijas Federācijas Ģenerālprokuratūrā, kā arī aģentūras "Interfax" avots tajā pašā departamentā.

24. jūnijā Krievijas Federācijas diktatora preses sekretārs Dmitrijs Peskovs sacīja, ka pret Prigožinu ierosinātā militārā sacelšanās lieta tiks izbeigta un pats "Vagner" vadītājs "aizbrauks" uz Baltkrieviju. Kremļa pārstāvis sīkāk nepaskaidroja, ko tas nozīmē.

Nākamajā dienā, atzīmē "Kommersant", tika ziņots, ka lieta noraidīta. Tomēr, kā vēsta laikraksts, līdz 26. jūnija rītam lietu vēl joprojām turpina izmeklēt Krievijas FSB izmeklēšanas nodaļā.

Publikācijas avots Krievijas Federācijas Ģenerālprokuratūrā sacīja, ka lēmums par lietas ierosināšanu "vēl nav atcelts". Viņaprāt, "pagājis pārāk maz laika", lai pieņemtu citu lēmumu.

Lieta par militāro dumpi pret Jevgeņiju Prigožinu tika sākta 23. jūnijā pēc tam, kad viņš izsludināja "taisnības gājienu" pret Maskavu.

Naktī uz 24. jūniju algotņi iegāja Rostovā pie Donas, pēc kā daži no viņiem devās "gājienā" uz Maskavu. Tās pašas dienas vakarā pēc sarunām ar Aleksandru Lukašenko "Vagner" dibinātājs sacīja, ka viņa kaujinieki "pēc plāna dodas pretējā virzienā uz lauku nometnēm".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu