Latvijas futbola valstsvienība pārbaudes spēlē tiksies ar Poliju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas izlases futbolisti
Latvijas izlases futbolisti Foto: Agris Bricis

Latvijas Futbola federācija (LFF) un Polijas Futbola asociācija (PZPN) panākušas vienošanos par oficiālu pārbaudes spēli šī gada 21. novembrī. Spēle notiks Polijā, precīzāka mača norises vieta un spēles sākuma laiks tiks izziņots vēlāk, vēsta LFF.

Saskaņā ar komercsaistībām pret UEFA Latvijas izlasei šogad paredzēts aizvadīt desmit spēles, nodrošinot televīzijas raidtiesību turētājiem līgumā noteikto skaitu spēļu. Tā kā Latvijas futbola izlase 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā ielozēta piecu komandu grupā, Latvijas valstsvienībai gada laikā bija jāaizvada vēl divas pārbaudes spēles. Pirmo no tām izlase aizvadīja martā Īrijā, bet otras spēles brīvais logs bija pieejams novembrī.

Novembra nometnē Latvijas izlase vispirms 18. novembrī aizvadīs Eiropas čempionāta kvalifikācijas pēdējo spēli, Rīgā uzņemot Horvātiju.

"Mums bija vairāki varianti, ar ko aizvadīt pārbaudes spēli novembrī. Vairāku iemeslu dēļ mūsu izvēle krita par labu Polijai. Pirmkārt, uzskatām, ka Latvijas izlasei progresam nepieciešamas spēles ar spēcīgiem pretiniekiem. Otrkārt, Polijā spēlē vairāki mūsu futbolisti, tā vēsturiski bija vieta, uz kuru mūsu futbolisti pārceļas. Izlašu spēle Polijā mūsu futbolistiem ir laba skatuve, kurā apliecināt sevi un iekrist acīs ārzemju klubu pārstāvjiem," pārbaudes spēles pretinieka izvēles apsvērumus skaidroja LFF prezidents Vadims Ļašenko.

Ar Poliju Latvijas izlase līdz šim aizvadījusi 15 mačus, izcīnot divas uzvaras un divus neizšķirtus. Pēdējoreiz abas komandas samēroja spēkus 2019. gadā, kad poļi bija pārāki ar 2:0 Varšavā un ar 3:0 Rīgā, ar "hat-trick" izceļoties Robertam Levandovskim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu