Izvērtēs darbinieku rīcības atbilstību saistībā ar traģisko ugunsgrēku sociālās aprūpes centrā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ugunsgrēks. Ilustratīvs foto
Ugunsgrēks. Ilustratīvs foto Foto: Shutterstock

Dienesta pārbaudes komisija līdz 25. jūlijam izvērtēs valsts sociālās aprūpes centra (VSAC) "Rīga" Juglas filiāles notikušā ugunsgrēka apstākļus un darbinieku rīcības atbilstību, kā arī VSAC "Rīga" ieviesto iekšējo kontroles mehānismu, ziņo Labklājības ministrijā (LM).

Komisijā iesaistīti ministrijas un nekustāmā īpašuma pārvaldītāja VSIA "Šampētera nams" darbinieki.

Jau ziņots, ka Rīgā 24. jūnija vakarā izcēlās ugunsgrēks daudzstāvu ēkā Braila ielā, kur dega viena istaba 20 kvadrātmetru platībā un tajā tika atrasts bojā gājis cilvēks.

Ugunsdzēsēji ziņoja, ka no sadūmotās ēkas ar glābšanas masku palīdzību tika izglābti 32 cilvēki.

Savukārt labklājības resors vēstīja, ka no sociālās aprūpes centra izglābti 29 iemītnieki, vairums no kuriem tika pārvesti uz SAC "Rīga" Ezerkrastu filiāli.

Ugunsgrēka izcelšanās iemeslus un visus lietas apstākļus izmeklēšanā noskaidros Valsts policija, norādīja LM Komunikācijas nodaļas vadītāja Aiga Ozoliņa.

Pēdējā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta veiktā pārbaude ugunsdrošības jautājumos Juglas filiālē bija pērn 8.decembrī. Ozoliņa uzsvēra, ka, atbilstoši VSAC sniegtai informācijai, pārbaudes rezultātā sniegtie ieteikumi esot tikuši izpildīti.

Ministrijā norādīja, ka sociālās aprūpes centros ugunsdrošība "vienmēr ir bijusi prioritāte", tam regulāri pievēršot uzmanību - plānojot ieguldījumus VSAC infrastruktūrā, prioritāri veikti ieguldījumi ugunsdzēsības un ugunsaizsardzības sistēmu atjaunošanai, evakuācijas durvju nomaiņai un tamlīdzīgi.

Lai aktualizētu jautājumu par klientu drošības nodrošināšanu, LM izstrādājusi ieteikumus visām pakļautībā esošām sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijām.

Arī saistībā ar ugunsgrēku Juglas filiālē LM 26. jūnijā nosūtīja ieteikumus klientu drošības nodrošināšanai un atgādinājumu institūciju vadītājiem atkārtoti izvērtēt ugunsdrošības riskus, kā arī pārliecināties par iekšējo procesu atbilstību. Pirms tam šādi ieteikumi institūcijām sniegti 2021. gada 11. maijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu