Kovačičs maina klubu un noslēdz četru gadu līgumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mateo Kovačičs
Mateo Kovačičs Foto: Reuters/ScanPix

Anglijas futbola premjerlīgas čempione Mančestras "City" pastiprinājusi sastāvu ar horvātu pussargu Mateo Kovačiču un noslēdz četru gadu līgumu.

29 gadus vecais Kovačičs kļuvis par pirmo "City" parakstīto futbolistu pēc sezonas, kurā Mančestras klubs uzvarēja Anglijas premjerlīgā, Anglijas Futbola asociācijas (FA) Kausā un UEFA Čempionu līgā.

Iepriekš tika ziņots, ka Londonas "Chelsea" piekritusi pārdot pussargu par 30 miljoniem (25+5) sterliņu mārciņu. Viņa līgums ar "Chelsea" noslēgtos pēc gaidāmās sezonas.

Aizvadītajā sezonā Kovačičs kopumā laukumā devās 37 spēlēs un guva divus vārtus. "Chelsea" kreklā horvāts piedalījies 221 spēlē un izcēlies ar sešiem precīziem sitieniem.

Kovačičs "Chelsea" pievienojās no spāņu granda Madrides "Real" 2018. gadā, bet gadu vēlāk tika noslēgts pilnvērtīgs līgums uz piecām sezonām. Londoniešu rindās horvātu pussargs kļuva par UEFA Čempionu līgas un Eiropas līgas uzvarētāju, kā arī Pasaules klubu kausa un Eiropas superkausa ieguvēju.

Pirms tam "Real" rindās viņš reizi triumfēja Spānijas čempionātā, trīs reizes - Čempionu līgā, divas - Pasaules klubu kausā un Eiropas superkausā.

Austrijas pilsētā Lincā dzimušais Kovačičs savu karjeru uzsāka vietējā LASK komandā, bet 13 gadu vecumā pievienojās Zagrebas "Dinamo", kur spēlēja līdz 19. gadu vecumam, kad viņu noskatīja Itālijas A sērijas klubs Milānas "Inter". Pēc divām sezonām Milānā, Kovačičs par nepilniem 30 miljoniem eiro pārcēlās uz "Real".

Horvātijas valstsvienībā Kovačičs aizvadījis 95 spēles un guvis piecus vārtus, palīdzot izlasei sasniegt 2018.gada Pasaules kausa finālu un izcīnīt bronzu 2022.gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu