Latvijas futbola izlase FIFA pasaules rangā atkāpjas vienu pozīciju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas izlases futbolisti
Latvijas izlases futbolisti Foto: Agris Bricis (Latvijas Futbola federācija)

Latvijas vīriešu futbola izlase atjaunotajā Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) pasaules rangā ir atkāpusies uz 133.pozīciju.

Salīdzinot ar iepriekšējo rangu aprīļa sākumā, Latvija atrodas par vienu vietu zemāk.

Šajā laikā Latvijas izlase aizvadīja divas Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēles, kurās tika piedzīvoti zaudējumi mača izskaņā. Vispirms Latvijas futbolisti savā laukumā ar 2:3 piekāpās Turcijai, bet pēc tam izbraukumā ar 1:2 atzina Armēnijas pārākumu.

Latvijas izlases rekords FIFA rangā ir 45.vieta, kas tika sasniegts 2009.gadā. Savukārt antirekords ir 148.pozīcija 2017.gadā.

Igaunijas izlase noslīdējusi no 108. uz 110.vietu, bet Lietuvas valstsvienība no 146.vietas pakāpusies uz 145.pozīciju.

No Latvijas futbola izlases pretiniecēm 2024.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā rangā visaugstāk - sestajā vietā - ir Horvātija, Velsa ieņem 35.pozīciju, Turcija ir 41., bet Armēnija atrodas 90.vietā.

FIFA ranga pirmajā trijniekā izmaiņu nav un pirmo vietu joprojām ieņem Pasaules kausa ieguvēja Argentīna, kurai seko attiecīgi Francija un Brazīlija.

Anglija pakāpusies par vienu vietu un atrodas ceturtajā vietā, apsteidzot Beļģiju, kas noslīdējusi uz piekto pozīciju, bet Horvātija pakāpusies uz sesto vietu, aiz sevis septītajā pozīcijā atstājot Nīderlandi. Itālija un Portugāle saglabājusi attiecīgi astoto un devīto pozīciju, kamēr labāko desmitnieku joprojām noslēdz Spānija. Tāpat tuvu iekļūšanai pirmajā desmitniekā ir ASV, kas pakāpusies ar par divām pozīcijām uz 11.vietu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu