Ostapenko uzzinājusi pretinieci Vimbldonas turnīra pirmajā kārtā

Papildināts
LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko
Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko Vimbldonas čempionāta pirmajā kārtā tiksies ar beļģieti Grētu Minnenu, kura kvalifikācijas izšķirošajā mačā pārspēja Latvijas otro raketi Darju Semeņistaju, noskaidrojās piektdien notikušajā izlozē.

Ostapenko WTA rangā ieņem 17.pozīciju un ar šādu numuru arī izlikta turnīrā, kamēr Minnena rangā ieņem 121.vietu un piedalījās kvalifikācijā.

Abas sportistes līdz šim vienspēlēs WTA turnīros nav tikušās.

26 gadus vecajai Ostapenko šis būs jau astotais starts Vimbldonā un labākais sasniegums ir pusfināls 2018.gadā, bet pagājušajā gadā viņa tika līdz ceturtajai kārtai.

Tikmēr 25 gadus vecā Minnena Vimbldonas turnīrā startējusi pēdējos divus gadus, pērn sasniedzot otro kārtu.

Minnena ceturtdien kvalifikācijas izšķirošajā, trešajā kārtā pieveica Semeņistaju (WTA 208.) ar 6-2, 6-3, liedzot Latvijas tenisistei piedzīvot debiju "Grand Slam" pamatturnīros.

Tikmēr Ostapenko ceturtdien veselības problēmu dēļ nepabeidza Īstbornas "WTA 500" turnīra ceturtdaļfināla maču pret itālieti Kamilu Džordži.

Ja Ostapenko izdosies pārvarēt pirmo kārtu, tad nākamajā pretī stāsies rumāniete Sorana Kirstea (WTA 36.) vai vāciete Tatjana Marija (WTA 58.), kurai Latvijas pirmā rakete zaudēja pagājušā gada astotdaļfinālā.

Ar pirmo numuru izsētā WTA ranga līdere poliete Iga Švjonteka pirmajā kārtā tiksies ar ķīnieti Žu Linu (WTA 33.), bet turnīra otrā rakete neitrālā sportiste Arina Sabaļenka (WTA 2.) mēros spēkus ar ungārieti Pannu Udvartiju (WTA 82.).

Tikmēr pagājušā gada čempione Jeļena Ribakina no Kazahstānas (WTA 3.) pirmajā kārtā tiksies ar Šelbiju Rodžersu (WTA 46.) no ASV.

Savukārt igauniete Anna Kontaveita (WTA 79.), kura paziņojusi, ka šis būs viņas pēdējais turnīrs profesionālajā karjerā, pirmajā kārtā spēlēs ar kvalifikāciju pārvarējušo Lukrēziju Stefanīni (WTA 110.) no Itālijas, bet Kajas Kanepi (WTA 101.) pretiniece pirmajā kārtā būs ar 12.numuru izliktā neitrālā sportiste Veronika Kudermetova (WTA 12.)

Ostapenko ar savu ierasto pārinieci Ļudmilu Kičenoku no Ukrainas plāno startēt arī sieviešu dubultspēlēs, kurās pērn Vimbldonā sasniedza pusfinālu.

Sezonas trešais "Grand Slam" turnīrs - Vimbldonas čempionāts - norisināsies no 3.līdz 16.jūlijam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu