Aizvadītās sezonas Eirolīgas MVP Vezenkovs noslēgs trīs gadu līgumu ar "Kings""

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Aizvadītās sezonas ULEB Eirolīgas vērtīgākais spēlētājs Aleksandars Vezenkovs noslēgs trīs gadu līgumu ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu Sakramento "Kings", vēsta ESPN.

27 gadus vecais uzbrucējs Vezenkovs turpmāko trīs sezonu laikā saņems 20 miljonus ASV dolāru.

Bulgārijas basketbolists bija Eirolīgas mēneša vērtīgākais spēlētājs gan novembrī, gan februārī un ar vidēji mačā gūtiem 17,2 punktiem kļuva par līgas rezultatīvāko spēlētāju, bija otrais atlēkušajās bumbās (6,8) un labākais līgā vidēji spēlē sakrātajā efektivitātes koeficientā (21,2).

Kopā ar Pirejas "Olympiakos" Vezenkovs aizcīnījās līdz Eirolīgas finālam, kurā piedzīvoja zaudējumu. Tāpat Vezenkovs ir divkārtējs Grieķijas čempionāta vērtīgākais spēlētājs.

"Kings" uz Vezenkovu tiesības ieguva pagājušajā gadā, kad draftā veica maiņas darījumu ar Klīvlendas "Cavaliers".

Tikmēr Vezenkova vienaudzis Makss Strass izpelnījies četru gadu līgumu ar "Cavaliers" par 63 miljoniem ASV dolāru. Strass "Cavaliers" komandā nonāks trīs komandu darījumā, kurā Dzedi Osmans, Lamārs Stīvenss un drafta otās kārtas izvēle nonāks Sanantonio "Spurs" rīcībā, kā arī no Klīvlendas vienības otrās kārtas izvēli saņems Maiami "Heat", kurā pirms tam spēlēja Strass.

Amerikānim aiz muguras ir karjeras labākā sezona, kurā viņš regulārajā čempionātā vidēji mačā guva 11,5 punktus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu