VIDEO "Pat bērzi līgojās!" Ļaudis sajūsmina vīru kora "Dziedonis" jaudīgā uzstāšanās (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Diriģents Uldis Kokars (centrā) un Latvijas Universitātes vīru koris "Dziedonis" uzstājas XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku konkursa "Koru karu" finālā Rīgas Latviešu biedrības nama Zelta zālē.
Diriģents Uldis Kokars (centrā) un Latvijas Universitātes vīru koris "Dziedonis" uzstājas XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku konkursa "Koru karu" finālā Rīgas Latviešu biedrības nama Zelta zālē. Foto: Zane Bitere/LETA

Sestdien visas dienas garumā Latvijas Universitātes Lielajā aulā un Rīgas Latviešu biedrības namā notika koru konkursa fināls, kurā par Lielo balvu sacentās 33 jauktie kori, 11 sieviešu kori, 7 vīru kori un 4 senioru kori. Ar neierastu priekšnesumu izcēlās Latvijas Universitātes vīru koris "Dziedonis", sajūsminot ne tikai klātesošos, bet arī interneta lietotājus.

Vīru kora "Dziedonis" priekšnesumā tika izmantota tradicionālā maoru stājas deja ar izkliegtu pavadījumu. Šī deja pasaulē īpaši slavena kļuvusi pateicoties Jaunzēlandes regbija izlasei, kas to izpilda pirms spēles sākuma.

VIDEO: "Dziedoņa" jaudīgā uzstāšanās

"Dziedonis" vakar konkursā ieguva otro vietu vīru koru grupā.

Latvijas Universitātes vīru koris "Dziedonis" dibināts 1924. gadā, un ir klasisks vīru koris, kas atspoguļo unikālo Latvijas kora kultūras tradīciju, saglabā un attīsta to. Viens no kora slavenākajiem diriģentiem bija prof. Imants Kokars. Tagad "Dziedoni" vada un diriģē Uldis Kokars. 

Jau ziņots, ka  vakar konkursa "Dziesmu kari" finālā lielās balvas sestdien ieguva kori "Kamēr...", "Venda", "Graidi" un "Erelbe".

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu