"Bērns bija invalīds, jūrā manīta lapiņa." Prāmja "Stena Spirit" pasažiere par traģēdiju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Agata Kowalczyk / Shutterstock

Viena no prāmja "Stena Spirit" pasažierēm neilgi pirms traģēdijas satikusi abus bojāgājušos un Polijas medijam "Fakt" dalījusies ar redzēto, vēsta Polijas medijs.

Pasažiere divas stundas pirms traģēdijas satika sievieti Paulīnu un viņas dēlu Lehu. Zēns atradies ratiņkrēslā, jo viņš bija invalīds.

Divas stundas pirms traģēdijas sieviete sēdējusi uz soliņa ēnā. Blakus viņai ratiņkrēslā atradies dēls. Sieviete stāsta, ka sieviete sēdējusi ar noliektu galvu.

"Es viņus redzēju no apmēram 10-12 metru attāluma. Man ir ieradums pievērst uzmanību detaļām. Viņa sēdēja uz soliņa, ēnā. Puika nekustējās, varbūt gulēja, nezinu. Precīzi redzēt nevarēju," sacīja sieviete.

Un tad pēc divām stundām notika traģēdija. Sieviete stāsta, ka uz kuģa ir augstas barjeras, un pat pieaugušam būtu grūti tās pārvarēt. To norādījuši arī izmeklētāji.

Pēc traģēdijas uz prāmja "Stena Spirit" Polijas varas iestādes negadījumu izmeklē kā slepkavību un pašnāvību, vēsta Polijas un Zviedrijas mediji.

Gdaņskas apgabala prokuratūras pārstāve sacīja, ka pašlaik tiek veikta izmeklēšana par "bērna slepkavību un mātes pašnāvību".

Detalizētāku informāciju prokuratūra nav sniegusi. Arī Zviedrijas prokuratūra lietu izmeklē kā slepkavību.

"Esam sākuši iepriekšēju izmeklēšanu, kur nozieguma klasifikācija ir slepkavība, taču lietā nav neviena aizdomās turamā. Izmeklēšanas mērķis ir mēģināt noskaidrot notikušo," paziņojumā presei sacīja prokurore Stīna Brindmarka.

Saskaņā ar neoficiālu informāciju abas personas reizē iekritušas ūdenī no aptuveni 20 metru liela augstuma; tāpat neoficiāla informācija liecina, ka policijai nav izdevies atrast nevienu aculiecinieku, kurš notikušo būtu redzējis savām acīm.

Abi bojāgājušie bija Polijas pilsoņi.

Jau vēstīts, ka Zviedrijas raidsabiedrība STV ceturtdien vēstīja ka pār "Stena Spirit" prāmja bortu Baltijas jūrā iekritis septiņus gadus vecs bērns. Māte, cenšoties glābt bērnu, ielēkusi ūdenī. Glābējiem abus atrada un izglāba. Taču diemžēl māte un bērns neizdzīvoja, ziņo medijs "Postimees".

Traģiskajā negadījumā gāja bojā 36 gadus veca sieviete un viņas septiņus gadus vecais dēls. Incidenta iemesli joprojām nav zināmi.

Ūdenī iekritušā bērna un viņa mātes meklēšanā tika iesaistīti lieli resursi, tostarp vismaz pieci helikopteri un NATO kuģi.

Aptuveni pusstundas laikā māte un bērns tika atrasti un ar helikopteru nogādāti slimnīcā.

Prāmis bija ceļā no Polijas uz Zviedriju. Negadījums noticis Baltijas jūrā. Vērienīgās meklēšanas operācijas dēļ Baltijas jūrā uz laiku tika apturētas NATO mācības.

Pēc traģēdijas sieviete vērojusi glābšanas operāciju un pamanījusi, ka ūdenī peld papīra lapa. Sieviete pieļauj, ka tā varēja būt atvadu vēstule, taču nezina, vai glābēji to konstatējuši.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu