Ukraina "Starptautisko kara finansētāju" sarakstā iekļauj "Dove", "Rexona" un citu lielu zīmolu īpašnieku

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Emilio100/Shutterstock

Ukraina iekļāvusi Lielbritānijas pārtikas un sadzīves ķīmijas preču ražotāju "Unilever" valsts veidotajā "Starptautisko kara finansētāju" sarakstā, jo uzņēmums turpinot gūt ienākumus no darbībām Krievijā.

"Valsts Korupcijas novēršanas aģentūra iekļāvusi britu uzņēmumu "Unilever" "Starptautisko kara finansētāju" sarakstā," teikts publiskotajā paziņojumā.

Šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā uzņēmuma "klābtūtni Krievijas Federācijā un ievērojamos nodokļu maksājumus, ko tas veic Krievijas valsts budžetam, tādējādi atbalstot agresora ekonomiku un veicinot Krievijas pret Ukrainu sāktā kara turpināšanos," skaidro aģentūra.

Tikmēr "Unilever" norāda, ka saglabā savu iepriekš pausto nostāju, kurā uzņēmums pilnībā nosoda karu Ukrainā kā brutālu un bezjēdzīgu Krievijas valsts rīcību.

Tāpat uzņēmums vēstī, ka ir apturējis savu preču importu un eksportu uz un no Krievijas. Vienlaikus gan "Unilever" skaidro, ka joprojām Krievijas iedzīvotājiem piegādā valstī ražotas ikdienas pārtikas un higiēnas preces, jo aiziešana no Krievijas tirgus neesot vienkāršs process.

"Unilever" 2022.gada finanšu rezultāti liecina, ka 2% no uzņēmuma tīrās peļņas gūti ar darbībām Krievijā. Kijivas Ekonomikas augstskola lēš, ka "Unilever" pērn nodokļos Krievijā samaksāja vismaz 331 miljonu dolāru.

Kompānijai "Unilever" pieder tādi zīmoli kā "Axe/Lynx", "Dove", "Omo/Persil", "Heartbrand/Wall's", "Hellmann's", "Knorr", "Lipton", "Lux", "Magnum", "Rexona/Degree", "Ben & Jerry's", "Cif", "Domestos" un daudzi citi. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu