"Instagram" īpašnieks "Meta" ceturtdien aktivizēs lietotni, kas konkurēs ar "Twitter"

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Threads" lietotne
"Threads" lietotne Foto: dpa/scanpix

"Facebook" un "Instagram" īpašnieks "Meta" piedāvās savu jauno lietotni, kas konkurēs ar mikroblogošanas vietni "Twitter", un saka, ka tā sāks darboties ceturtdien, ziņo medijs BBC.

Lietotne, kuras nosaukums ir "Threads" un ir pieejama iepriekšējai pasūtīšanai "Apple App Store", būs saistīta ar "Instagram".

Publicētajos ekrānuzņēmumos ir redzama ziņu plūsma, kas izskatās līdzīga "Twitter" dizainam. "Meta" apraksta jauno lietotni kā "rakstītas saziņas lietotni".

Šis solis ir jaunākais pavērsiens sāncensībā starp "Meta" bosu Marku Zakerbergu un "Twitter" īpašnieku Elonu Masku.

Pagājušajā mēnesī pāris piekrita fiziskai cīņai būrī, lai gan nav skaidrs, cik nopietni abi vīrieši domāja par cīņu.

Tikmēr "Twitter" ir paziņojis, ka populārais platformas pārskata panelis "TweetDeck" 30 dienu laikā kļūs par maksas pakalpojumu.

Šis solis ir Maska kunga jaunākais mēģinājums panākt, lai lietotāji reģistrētos "Twitter" abonēšanas pakalpojumam "Twitter Blue".

Sestdien multimiljardieris ierobežoja tvītu skaitu, ko lietotāji var redzēt, atsaucoties uz datu aizsardzību.

Pagaidām šķiet, ka "Threads" lietotne būs bezmaksas pakalpojums, kā arī nebūs ierobežojumu attiecībā uz to, cik ziņu lietotājs var redzēt.

""Threads" ir vieta, kur kopienas var pulcēties, lai apspriestu visu, sākot no tēmām, kas jums rūp šodien, līdz tām, kas būs aktuālas rīt," teikts "App Store" aprakstā.

"Meta" publicētajos attēlos ir redzami ekrānuzņēmumi no lietotnes, kas izskatās gandrīz identiski "Twitter" dizainam.

Tā kā tā ir "Meta" lietotne, "Threads" arī izmantos jūsu tālrunī esošos datus, tostarp atrašanās vietas datus, pirkumu un pārlūkošanas vēsturi.

Pēdējos gados ir parādījušās vairākas lietotnes, kurām ir pārsteidzoša līdzība ar "Twitter", piemēram, Donalda Trampa iecienītās "Truth Social" un "Mastodon".

Vēl viena līdzīga lietotne "Bluesky" apgalvojusi, ka ir redzējusi "rekordlielu" cilvēku pieplūdumu pēc Maska kunga nedēļas nogalē ieviestajiem ierobežojumiem.

Tomēr "Threads" varētu būt līdz šim lielākais drauds "Twitter".

Markam Zakerbergam jau ir bijusi pieredze citu uzņēmumu ideju aizgūšanā un to īstenošanu.

"Meta" ieviestā "Reels" funkcija tiek plaši uzskatīta par "TikTok" kopiju, savukārt "Stories" ieraksti funkcionē līdzīgi kā "Snapchat".

"Meta" ir resursi, lai konkurētu ar "Twitter". "Threads" būs daļa no "Instagram" platformas, tādēļ tas būs viegli savienojams un integrējams simtiem miljonu lietotāju.

Tas nesāksies no nulles, kā tas bijis jādara citiem potenciālajiem konkurentiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu