Neimaram piespriež trīs miljonu naudas sodu par vides aizsardzības noteikumu pārkāpumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Brazīlijas futbola zvaigzne Neimars
Brazīlijas futbola zvaigzne Neimars Foto: Reuters/Scanpix

Brazīlijas futbola zvaigznei Neimaram piespriests apmēram trīs miljonus eiro liels naudas sods par vides aizsardzības noteikumu pārkāpumu, vēsta ārzemju mediji.

Riodežaneiro varasiestādes konstatējušas, ka Neimars pārkāpis vides aizsardzības noteikumus, būvējot pludmales māju ar mākslīgu ezeru.

Par pārkāpumiem, būvējot miljoniem vērtu projektu, futbola zvaigznei piespriests naudas sods 16 miljoni Brazīlijas reālu, kas ir aptuveni trīs miljoni eiro.

Iespaidīgā savrupmāja tiek būvēta Brazīlijas dienvidkrasta pilsētā Mangaratibā, kas atrodas Riodežaneiro štatā.

Varasiestādes konstatēja vairākus vides aizsardzības pārkāpumus ekskluzīvā īpašumā, kurā strādnieki būvēja mākslīgo ezeru un pludmali.

Jau jūnijā varasiestādes lika apturēt būvdarbus, taču Brazīlijas mediji vēsta, ka Neimars objektā rīkojis ballīti un mazgājies mākslīgajā ezerā.

Pārkāpuma izmeklēšana turpinās, policijai sadarbojoties ar ģenerālprokuratūru un vides aizsardzības biroju. Neimara pārstāvji atteikušies komentēt pārkāpumu.

Neimars uzskatāms par pasaulē dārgāko futbolistu. 2017. gadā Parīzes "Saint-Germain" klubs no "Barcelona" komandas viņu iegādājās par 222 miljoniem eiro, kas ir pasaules rekords - lielākais transfērs jeb pārejas maksa.

Pēc žurnāla "Forbes" jaunākajām aplēsēm Neimara ieņēmumi šogad varētu būt aptuveni 85 miljoni ASV dolāru (50 miljoni futbolista alga, 35 miljoni no reklāmām, sponsoriem un cita veida ieņēmumiem). 

"Forbes" aplēses liecina, ka 2023. gadā Neimars varētu būt 12. bagātākais sportists pasaulē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu