Autostāvvietā nomirst pacients. No darba atlaiž medmāsiņu, kurai ar viņu bija romāns

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Medmāsa. Ilustratīvs attēls.
Medmāsa. Ilustratīvs attēls. Foto: khuncho24/Shutterstock

Lielbritānijā, Velsā, kāda medmāsa tikusi atlaista pēc tam, kad savā automašīnā nomira pacients, ar kuru viņai bija slepenas attiecības, ziņo medijs "Guardian". Nāves brīdī māsiņa arī atradās mašīnā. 

Penelope Viljamsa ignorēja ieteikumu izsaukt ātro palīdzību pēc tam, kad vīrietis 2022. gada janvārī saļima savā transportlīdzeklī pie slimnīcas Vrekshemā, Velsas ziemeļos.

Par nāves cēloni vīrietim, kas tiesas lietā saukts par "pacientu A", nosaukta "sirds mazspēja un hroniska nieru slimība, ko izraisīja medicīniska epizode".

Mirušo automašīnā atrada Viljamsas kolēģe. Vīrietis bijis daļēji apģērbts, stāstīts tiesas sēdē.

Ziņots, ka "pacients A" regulāri ārstējās veselības iestādē, kur Viljamsa strādāja par medmāsu nefroloģijas nodaļā.

Vīrieša nāves naktī Viljamsa pirms tikšanās ar "pacientu A" devās uz kādas kolēģes mājām, viņu tiesas procesā dēvē par "kolēģi 1".

Neilgi pirms pusnakts "kolēģe 1" saņēma telefona zvanu no Viljamsas, kura "raudāja, bija satraukta un lūdza palīdzību. Viņa mēģināja paskaidrot, ka kāds ir miris."

"Kolēģe 1" ieteica Viljamsai izsaukt ātro palīdzību.

Satiekot Viljamsu slimnīcas autostāvvietā, "kolēģe 1" konstatēja, ka "pacients A" ir daļēji apģērbts un nereaģē. Pēc tam viņa zvanīja 999 un izsauca policiju un ātro palīdzību, ko Viljamsa nebija izdarījusi. Neilgi pēc tam tika fiksēta "pacienta A" nāve.

Viljamsa sākotnēji stāstīja policijai un klātesošajam feldšerim, ka bija devusies uz notikuma vietu, lai satiktu "pacientu A" pēc tam, kad viņš viņai "Facebook" uzrakstījis, ka jūtas slikti.

Vēlākā paziņojumā policijai viņa atzinās, ka starp viņiem bija seksuālas attiecības un iepriekš bija sarunājusi vakara tikšanos autostāvvietā.

Viņa to noliedza oficiālajā sanāksmē ar Veselības pārvaldi februārī, sakot, ka satikās ar "pacientu A", sēdēja viņa automašīnas aizmugurē apmēram 30–45 minūtes un tikai runāja, pirms viņš sāka vaidēt un pēkšņi nomira.

Maijā notikušajā disciplinārajā sēdē ar Veselības pārvaldi Viljamsa atzina, ka ar vīrieti bijusi attiecībās un neizsauca ātro palīdzību pat pēc tam, kad viņai ieteica to darīt.

Viņa nekavējoties tika atlaista no darba.

Māsu un vecmāšu padomes (NMC) komisija norādīja, ka attiecību neatklāšana un Viljamsas nodarītais kaitējums māsu reputācijai ir nopietns pārkāpums. Galu galā viņa tika sodīta par neslavas celšanu profesijai.

Komisija secināja: "Viljamsas kundzes rīcība bijusi nepieņemama novirzīšanās no medmāsu standartiem, un nav pieļaujama viņas palikšana amatā."

"Konstatētie fakti šajā konkrētajā gadījumā liecina, ka Viljamsas kundze veikusi smagus pārkāpumus. Lēmums ļaut viņai turpināt strādāt veselības aprūpes sfērā mazinātu sabiedrības uzticību profesijai un NMC kā nozari regulējošai institūcijai."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu