Mārtiņam Eglienam atgriezusies balss. Viņš pirmoreiz atklāti pastāsta par savu diagnozi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Paula Čukrste/LETA

Aktieris Mārtiņš Egliens pēc ilgas pauzes medijos beidzot ir gatavs runāt, jo viņam atkal ir balss, šonedēļ raksta izdevums "Ieva".

Pirms pusotra gada Latviju pāršalca ziņa, ka iemīļoto aktieri skārusi nezināma slimība, viņš palicis bez balss – sava galvenā darba instrumenta.

Viņš pēc ilgāka laika sniedzis interviju izdevumam "Ieva". Intervijas laikā vaicāts, vai runāšana šobrīd nesagādā nekādas grūtības, viņš teica: "Sāpējis man nav nevienu brīdi! Ja runāsim klusi un mierīgi, jutīšos komfortabli. Tiklīdz mēģinu sākt runāt skaļāk, sākas problēmas."

Nu viņš gatavs pastāstīt sīkāk par savām veselības problēmām: "Man ir diagnosticēta slimība, kas pasaulē ir reti sastopama. Vienkāršoti runājot, balsenē ir spazmas, un neviens nevar pateikt, no kā tās īsti ir radušās. Lai cik dīvaini izklausās, Vācijas klīnikā man tika nozīmēta terapija ar botoksu, kas tiek injicēts muskulī ap balss saitēm, paralizējot to. Jūtu – tiklīdz mēģinu runāt vairāk vai skaļāk, muskulis nevar noturēt elpu un sākas sēkšana. Jo mazāka slodze, jo labāk!

Medicīna šobrīd nav attīstījusies tiktāl, lai spētu to izārstēt, un šādas injekcijas man būšot jāatkārto trīs četras reizes gadā mūža garumā."

Jau vēstīts, ka Valentīndienā fonda "ziedot.lv" vietnē tika publicēts lūgums atbalstīt aktiera ārstēšanos Vācijā. Mārtiņš vairāk nekā gadu bija zaudējis balsi, un ārsti bija lēmuši, ka varētu palīdzēt ārstēšana Vācijas klīnikā, kur viena procedūra izmaksā līdz 10 000 eiro. Šim nolūkam tika saziedoti vairāk nekā 50 000 eiro.

Vairāk lasiet izdevuma "Ieva" 5. jūlija numurā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu