"airBaltic" lidmašīnai neilgi pēc izlidošanas trāpa zibens. Lidsabiedrība komentē incidentu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Attēls ilustratīvs.
Attēls ilustratīvs. Foto: FTiare/Shutterstock

Otrdien, 4. jūlijā, Latvijas nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" lidmašīnai, kas bija ceļā no Hamburgas uz Rīgu, iespēra zibens. "Apollo.lv" sazinājās ar lidsabiedrību, lai noskaidrotu notikušā apstākļus. 

Zibens izlāde skāra lidmašīnas spārnu neilgi pēc izlidošanas, tādēļ tā atgriezās Hamburgas lidostā, apstiprina lidsabiedrībā. 

"Konstatējot, ka zibens izlāde ir skārusi lidmašīnas spārnu, atbilstoši procedūrām lidojuma apkalpe nolēma nekavējoties atgriezties Hamburgas lidostā, lai izmeklētu notikušo," norāda "airBaltic", piebilstot, ka "pateicoties lidmašīnu augstajai tehnoloģiju attīstībai, zibens izlāde mūsdienās nevar radīt apdraudējumu lidojuma un pasažieru drošībai".

"Šobrīd lidsabiedrības tehniskais personāls Hamburgā veic pilnu tehnisko pārbaudi, lai izvērtētu radušos bojājumus," norāda lidsabiedrībā. "Atceltā lidojuma ietekmētajiem pasažieriem tika nodrošinātas piemērotākās lidojumu alternatīvas, maltīšu kuponi un viesnīca, ja alternatīvos lidojumus lidsabiedrībai nav iespējams nodrošināt tajā pašā dienā. "airBaltic" atvainojas pasažieriem par sagādātajām neērtībām."

Reisā atradās arī vokālā pedagoģe un muzikālā producente Maija Sējāne, kura vietnē "Instagram" vēsta: "Mūsu lidmašīnai gaisā iespēra zibens, bet esam laimīgi atgriezušies Hamburgas lidostā sveiki un veseli."

Vienā no "Instagram" "stāstiņiem" viņa raksta: "Bija blīkšķis un ļoti spilgts zibsnis. Pilots pēc pāris minūtēm ziņoja, ka griežamies atpakaļ, lai pārbaudītu lidmašīnu. Tad lidojums tika atcelts." 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu