Reinis Sējāns ar sieviņu tikuši pie kuģa kapteiņa tiesībām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Sakss/Shutterstock

Mūziķu pāris Reinis un Maija Sējāni tikuši pie kuģa kapteiņa tiesībām, sagādāts jaudīgs motors un iegādāta arī jauna laiva, šonedēļ raksta izdevums "Privātā Dzīve".

Lai arī mācību sākumā Reinis nedaudz apjucis, kā vispār var tikt pie kuģa kapteiņa dokumentiem, viss izrādījies vienkārši - teoriju apgūst pašmācības ceļā, bet eksāmenu kārto Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD).

Jau pēc mēneša nepieciešamā atpūtas kuģa vadītāja apliecība abiem bija kabatā.

Kad apliecība ir kabatā, Sējānu pāris nu var stūrēt līdz 12 metriem garus motorizētus kuģošanas līdzekļus un vizināties Latvijas ūdenstilpnēs, kā arī iebraukt Baltijas jūrā līdz pat trim kilometriem no krasta.

Viņi iegādājušies arī jaunu laivu. "Varēsim braukt ar 50 km/h un ātri tikt uz mūsu mīļākajām copes vietām, piemēram, Lielupē," dalās Reinis.

Par laivas cenu viņš pagaidām nestāsta, bet zina teikt, ka vienkāršāka laiva, piemēram, var maksāt 800 eiro, bet jaudīgāka - pat 10 000 eiro. Viņš pasmej - "kādam var rasties jautājums, vai šāds vaļasprieks vispār atmaksājas, ja centrāltirgū zivis var nopirkt par kādiem 10 eiro kilogramā. Mūsu gadījumā jautājums nav par zivīm. Drīzāk par to, ka tā vienmēr ir forša diena - ar laivu upē, kad esi svaigā gaisā un baudi dabu."

Vairāk lasiet izdevuma "Privātā Dzīve" 4. jūlija numurā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu