Briedis necīnīsies Edinburgā un plāno cīņu Latvijā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mairis Briedis
Mairis Briedis Foto: Rus TVNET

Latvijas bokserim Mairim Briedim atcelta jūlija otrajā pusē gaidāmā cīņa un savu nākamo dueli viņš plāno aizvadīt Latvijā, informē sportista komanda.

Briedim 21. jūlijā Edinburgā bija iecerēta cīņa ar mazpazīstamo skotu bokseri Džonu Makalumu.

"Iepriekš izsludinātā cīņa tiek atcelta, jo ir saņemts piedāvājums, kas liek mainīt komandas plānus un uzsākt gatavošanos pasaules līmeņa cīņai. Pretinieks un norises laiks tiks izsludināts vasaras beigās," teikts komandas paziņojumā.

Komanda arī informē, ka duelis iecerēts Latvijā.

Briedis savu līdz šim pēdējo cīņu aizvadīja pirms gada, kad Goldkostā, Austrālijā, piedzīvoja zaudējumu austrālietim Džeijam Opetaijam un atvadījās no Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempiona jostas pirmajā smagajā svarā (līdz 90,7 kilogramiem).

Latvietis 2020. gada septembra beigās Minhenē Pasaules boksa supersērijas (WBSS) finālcīņā uzvarēja kubieti Junielu Dortikosu un ieguva Muhameda Ali trofeju, kā arī IBF čempiona jostu pirmajā smagajā svarā un žurnāla "The Ring" čempiona jostu. Briedis bijis čempions arī Pasaules Boksa organizācijas (WBO) un Pasaules Boksa padomes (WBC) versijās.

38 gadus vecais Briedis profesionālā boksera karjerā izcīnījis 28 uzvaras, no kurām 20 bijušas ar nokautu. Pirms cīņas ar Opetaiju viņš bija cietis tikai vienu zaudējumu - WBSS pirmās sezonas pusfinālā Rīgā pret ukraini Oleksandru Usiku.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu