Verstapens uzstāda ātrāko rezultātu piektajā kvalifikācijā pēc kārtas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nīderlandes Formula 1 pilots Makss Verstapens
Nīderlandes Formula 1 pilots Makss Verstapens Foto: FRANCK ROBICHON/EPA

"Red Bull" pilots Makss Verstapens sestdien kvalifikācijā bija ātrākais un svētdien gaidāmo Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas desmitā posma - Lielbritānijas "Grand Prix" - sacīksti sāks no pirmās vietas.

Verstapens, kurš kvalifikācijā ieņēma pirmo vietu piektajā posmā pēc kārtas, savā ātrākajā aplī finišēja vienā minūtē un 26,720 sekundēs.

No otrās vietas svētdien sacīksti varēs sākt Lendo Noriss ("McLaren"), kamēr trešajā pozīcijā kvalifikācijās ierindojās Oskars Pjastri ("McLaren").

Ceturto un piekto vietu ieņēma "Ferrari" piloti Šarls Leklērs un Karloss Sainss, kuriem sekoja "Mercedes" komandas pārstāvji Džordžs Rasels un Lūiss Hamiltons. Astotais bija Aleksandrs Albons ("Williams"), bet devīto un desmito vietu sadalīja Fernando Alonso ("Aston Martin") un Pjērs Gaslī ("Alpine").

Pirms kvalifikācijas tika aizvadīta pēdējā treniņu sesija, kurā lietainos laikapstākļos labākais rezultāts padevās Leklēram, bet Verstapens bija tikai astotais.

Kopvērtējumā pārliecinošs līderis ir Verstapens, kurš sakrājis 229 punktus. Otrais ar 148 punktiem ir Peress, bet Alonso ar 131 punktu ieņem trešo pozīciju.

F-1 2023.gada čempionātā paredzēti 22 posmi.

2022.gada čempionātā otro reizi pēc kārtas uzvarēja nīderlandietis Makss Verstapens.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu