"Neviens nepaziņoja!" Kremlis reaģē uz "Azov" komandieru atgriešanos Ukrainā (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kara noziedznieka Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.
Kara noziedznieka Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs. Foto: NickolayV/Shutterstock

Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs ir sašutis, ka "neviens nepaziņoja" agresorvalstij, ka "Azov" komandieri atgriezīsies Ukrainā, ziņo medijs "Unian".

""Azov" komandieru atgriešana Ukrainā ir Turcijas un Krievijas savstarpēji  noslēgtā līguma pārkāpums."

Ar šādu paziņojumu klajā nācis Krievijas diktatora Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, sakot, ka neviens nav paziņojis agresorvalstij, ka "Azovstaļ" aizstāvji atgriezīsies Ukrainā, vēsta "RIA Novosti".

"Turcija pārkāpa vienošanās, atbrīvojot "Azov" komandierus. Tajā pašā laikā neviens neinformēja Krievijas Federāciju," sacīja Peskovs un atgādināja, ka "Azov" Turcijā bija paredzēts internēt līdz kara beigām.

"Atgriešanās nosacījumus pārkāpa gan Turcijas puse, gan Kijiva. Saskaņā ar līgumu nosacījumiem "Azov" līderiem bija jāpaliek Turcijā līdz konflikta beigām. Neviens neinformēja Krieviju par "Azov" teroristu grupējuma pārcelšanu no Turcijas uz Ukrainu," sacīja Peskovs.

Viņš arī norādīja, ka Turcijas lēmums nosūtīt "Azov" kareivjus uz Ukrainu ir saistīts ar Ukrainas Bruņoto spēku pretuzbrukumu.

"Lēmums izdot Kijevai teroristu grupējuma "Azov" līderus, pārkāpjot esošās vienošanās, ir tieši saistīts ar neveiksmēm Ukrainas pretuzbrukumā.  Kijivas režīma karaspēks katru dienu saskaras ar neveiksmēm," sacīja Peskovs.

Putina pārstāvis arī norādīja, ka Turcija ir pakļauta nopietnam spiedienam.

"NATO samita gatavošanās kontekstā Turcija tika pakļauta lielam spiedienam, un Ankara kā alianses dalībvalsts solidarizējas ar to, Krievijas Federācija visu lieliski saprot. Tomēr līgumu pārkāpšana izsktās slikti," piebilda Peskovs.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu