"Tour de France" astotajā posmā uzvaru izcīna Pēdersens

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Madss Pēdersens
Madss Pēdersens Foto: AFP/SCANPIX

Dānijas riteņbraucējs Madss Pēdersens 8. jūlijā prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" astotajā posmā izcīnīja uzvaru finiša spurtā, kamēr latvietis Krists Neilands ierindojās 32.pozīcijā.

Sestdien riteņbraucēji mēroja 200,7 kilometrus, šķērsojot vienu sprinta starpfinišu un pārvarot vienu trešās un divus ceturtās kategorijas kāpumus.

Neilgi pēc starta atrāvienā devās beļģis Tims Deklerks ("Soudal-Quick Step") un Francijas riteņbraucēji Antonī Delaplass ("Arkea Samsic") un Antonī Turžiss ("TotalEnergies"), kuri līdz distances vidusdaļai bija iekrājuši nepilnas piecas minūtes lielu pārsvaru.

Pēc brauktiem apmēram 90 kilometriem 12 riteņbraucēji devās uzbrukumā, taču ātri vien peletons panāca viņus. Līdz ar pēdējo 100 kilometru sākumu peletons kāpināja tempu un sāka samazināt vadošo riteņbraucēju pārsvaru.

Uzvarētājs tika noskaidrots finiša spurtā, kurā pirmais bija Pēdersens ("Lidl - Trek"), aiz sevis atstājot beļģus Jasperu Filipsenu ("Alpecin-Deceuninck") un Voutu van Ārtu ("Jumbo-Visma").

Lielā grupa, kuras priekšā finišu sasniedza arī labāko trijnieks, distanci veica četrās stundās 12 minūtēs un 26 sekundēs. Arī Neilands ("Israel-Premier Tech") finišu sasniedz kopā ar lielo grupu.

Kopvērtējumā līderi dāni Jonasu Vingegordu ("Jumbo-Visma") un vicelīderi slovēni Tadeju Pogačaru (UAE) šķir 25 sekundes, bet vēl 69 sekundes atpaliek austrālietis Džaijs Hindlijs ("Bora-hansgrohe"). Neilands zaudē vairāk nekā 55 minūtes un ir 32.vietā, bet kalnu karaļa vērtējumā kuldīdznieks ir 14.pozīcijā.

60 kilometrus līdz finišam kritienu piedzīvoja Lielbritānijas riteņbraucējs Marks Kavendišs ("Astana Qazaqstan"), kuram uzreiz palīdzību sniedza mediķi. Pēc tam tika paziņots, ka viņš sacensības neturpinās.

Pirmie trīs posmi norisinājās Basku zemē Spānijā, trešajā etapā finišējot jau Francijas dienvidrietumu pilsētā Baijonnā. Pēc tam peletons virzīsies caur Francijas vidieni un finišēs 23.jūlijā Elizejas laukos Parīzē, 21 posmā veicot vairāk nekā 3400 kilometru.

Pirmo reizi pēdējo astoņu gadu laikā tikai viens no 21 posma būs individuālais brauciens.

Pērn savu pirmo lielo titulu izcīnīja dānis Jonass Vingegords, pārspējot iepriekšējo divu sezonu čempionu slovēni Tadeju Pogačaru. Toms Skujiņš bija 60.vietā, bet Neilands - 78.pozīcijā.

Neilands "Tour de France" piedalās trešo reizi karjerā. "Israel - Premier Tech" komanda pēc pērnās sezonas zaudēja UCI Pasaules tūres līmeņa licenci, šogad "Tour de France" startējot ar rīkotāju speciālo ielūgumu. Komandas mērķis ir cīnīties par uzvarām atsevišķos posmos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu