Verstapens izcīna sesto uzvaru pēc kārtas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Makss Verstapens
Makss Verstapens Foto: EPA/LETA

"Red Bull" pilots Makss Verstapens 9. jūlijā Silverstounā izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas desmitajā posmā - Lielbritānijas "Grand Prix", tiekot pie sestā panākuma pēc kārtas.

V

erstapens sacīksti sāka no pirmās vietas, taču pēc starta zaudēja līderpozīciju mājiniekam Lendo Norisam ("McLaren") un tuvu tam bija arī brita komandas biedrs Oskars Pjastri.

Noriss par Verstapenu startā noreaģēja trīs sekundes tūkstošdaļas ātrāk. Tomēr piektajā aplī Verstapens atguva līderpozīciju, sacīkstes gaitā to vairs nezaudējot.

Trešais finišēja vēl viens mājinieks Lūiss Hamiltons ("Mercedes"), kurš atstāja aiz sevis Pjastri. Piektais bija vēl viens brits Džordžs Rasels ("Mercedes"), sešinieku noslēdza Serhio Peress ("Red Bull"), aiz viņa bija Fernando Alonso ("Aston Martin"), Aleksandrs Albons ("Williams"), bet kā pēdējie pie punktiem tika Šarls Leklērs un Karloss Sainss juniors (abi - "Ferrari").

Kopvērtējumā pārliecinošs līderis ir Verstapens, kurš sakrājis 255 punktus. Otrais ar 156 punktiem ir Peress, bet Alonso ar 137 punktiem ieņem trešo pozīciju.

F-1 2023.gada čempionātā paredzēti 22 posmi.

2022.gada čempionātā otro reizi pēc kārtas uzvarēja nīderlandietis Makss Verstapens.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu