VIDEO Prezidenta Edgara Rinkēviča uzruna Dziesmu un deju svētku noslēgumā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Škapars/TVNET

XXVII Vispārējos latviešu Dziesmu un XVII Deju svētkus Viesturdārzā jeb Dziesmusvētku parkā atklāja Valsts prezidents Egils Levits, bet ar runu svētku noslēgumā dalībniekus un skatītājus sveica otro dienu amatā esošais  Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs. Noskaties prezidenta sacīto tūkstošiem cilvēku Sidraba birzī un skatītāju rindās, kā arī televīzijas un radio klausītājiem. 

"Mīļā latviešu tauta un mīļie Latvijas cilvēki! Lieliskie Dziesmu un Deju svētku dalībnieki! Šovakar esmu no sirds saviļņots un pagodināts būt kopā ar jums šajā mirdzošajā Sidraba birzī. Paldies visiem svētku dalībniekiem un rīkotājiem, ka Latviju esat padarījuši tik brīnumskaistu! Paldies, jūs visi esat brīnišķīgi!

Jau trešo gadu simtu no visiem Latvijas novadiem un pilsētām, no visas plašās pasaules mēs visi sanākam kopā, lai katra paaudze sev no jauna apliecinātu ticību mūsu saknēm un brīvību mūsu Latvijai. 

Esam pateicīgi tiem latviešiem, kuri pirms 150 gadiem dziesmas tradīciju aizsāka. Un dziesma apliecina mūsu tautas, mūsu Latvijas, mūsu piederības, Atmodas un valstiskuma ceļu. Ar dziesmu esam panākuši brīvību, ar dziesmu esam gājuši karā un ar dziesmu esam piedzīvojuši uzvaru. 

Ar dziesmu šovakar sasauksimies, sadziedāsimies, sadejosimies - vienojot visu latvju tautu. Taču jau rīt - ar to enerģiju, kas gūta šodien, ķersimies arī pie mūsu valsts tālākās attīstības. Tikpat sparīgi, kā dziedot, dejojot un priecājoties! 

Šovakar Latvija ir īpaši skaista, jo svētku tradīcija ir mūsu dvēselēs. "Kur ies mana tauta, mana dūša tur ies." Tikai kopā augšup un kopā tālāk - vienā elpā, kā vienā dziesmā un vienā dejā. Mēs spējam kopt un spējam celt savu mīļo Latviju. Dievs, svētī Latviju!"

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu