Zviedrijas uzņēmējs kaļ plānus par dzīvojamo namu būvniecību Ogres novadā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Būvnieki. Ilustratīvs foto
Būvnieki. Ilustratīvs foto Foto: Shutterstock

Zviedrijas uzņēmējs plāno būvēt dzīvojamos namus Ogres novadā, informēja pašvaldība.

Ogres novada Ikšķilē, Palejas ielā 2, kopš pagājušā gada septembra darbojas saliekamo dzelzsbetona paneļu ražotne, kuru izveidojis viens no lielākajiem privātajiem Zviedrijas komercīpašumu attīstītājiem "Kilenkrysset AB". "Kilenkrysset AB" šajā ražotnē investējis vairākus miljonus eiro, radītas 40 jaunas darba vietas.

Šī gada maijā līdzās esošajai ražotnei sākta jaunas rūpnīcas būvniecība. Šajā vietā pamazām tiek attīstīta ideja par Skandināvijas industriālā parka izveidi, informē pašvaldība.

Līdztekus investīcijām ražošanas attīstībai Ogres novadā "Kilenkrysset AB" plāno attīstīt arī mājokļu būvniecību.

Šonedēļ uzņēmuma īpašnieks Jans Persons kopā ar vairākiem uzņēmuma pārstāvjiem tikās ar Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētāju Egilu Helmani (NA) un priekšsēdētāja vietnieku Gintu Sīviņu (NA), lai pārrunātu ieceri būvēt dzīvojamos namus Ogres novadā - Ikšķiles teritorijā pie novada robežas ar Salaspils novadu.

Sarunā piedalījās arī Ogres novada būvvaldes vadītāja Laura Kriviša-Budnika un būvvaldes vadītājas vietniece, arhitekte Agnese Pivore-Bokta.

Tikšanās laikā būvvaldes vadītāja un viņas vietniece skaidroja par apbūves noteikumiem dzīvojamo namu apbūvei noskatītajā teritorijā Ikšķilē, cik stāvu augstu ēku būvniecība tur ir pieļaujama.

"Mūsu attieksme pret investoriem ir pozitīva, nekādi nepamatoti šķēršļi no pašvaldības puses netiks radīti," sarunā norādīja Helmanis.

Zviedru uzņēmējs aicināja pašvaldības pārstāvjus apmeklēt Zviedriju un iepazīties ar dzīvojamo māju būvniecības pieredzi. Savukārt Helmanis zviedru uzņēmuma vadību un pārstāvjus uzaicināja piedalīties Ogres pilsētas svētkos, kuru laikā 18.augustā tiks svinīgi atklāta Ogres Valsts ģimnāzijas jaunā ēka un sociālo pakalpojumu iestāde Suntažu ielā 2, Ogrē, un iepazīties ar pašvaldības veikumu infrastruktūras sakārtošanā un attīstībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu