ASV ievieš sankcijas pret Serbijas izlūkdienesta šefu trīs apsūdzību dēļ

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Serbijas izlūkdienesta vadītājs Aleksandrs Vuļins.
Serbijas izlūkdienesta vadītājs Aleksandrs Vuļins. Foto: AP/Scanpix

ASV otrdien noteikusi sankcijas Serbijas izlūkdienesta priekšniekam Aleksandram Vuļinam, kurs tiek apsūdzēts nelikumīgā ieroču tirdzniecībā, narkotiku kontrabandā un ļaunprātīgā amata pilnvaru izmantošanā.

Vuļins tiek apsūdzēts arī sadarbībā ar kādu narkotiku kontrabandistu bandu.

Prokrieviski noskaņotais Vuļins par Serbijas izlūkdienesta priekšnieku kļuva pagājušajā gadā.

Iepriekš viņš ieņēma iekšlietu ministra amatu. Pagājušā gada augustā viņš apmeklēja Maskavu, demonstrējot Belgradas nevēlēšanos pievienoties Rietumu sankcijā pret Krieviju pēc tās atkārtotā iebrukuma Ukrainā.

Tolaik sarunā ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu Vuļins paziņoja, ka "Serbija ir vienīgā valsts Eiropā, kas nav ieviesusi sankcijas un pakļāvusies pretkrieviskajai histērijai".

Lai gan Serbija ir Eiropas Savienības (ES) kandidātvalsts, tās saspīlētās attiecības ar Kosovu ir nobremzējušas valsts eirointegrācijas procesu, un gadiem ilgi Belgrada svārstās starp tuvināšanos ES un sabiedroto attiecību uzturēšanu ar Krieviju.

ASV Valsts departamenta pārstāvis Metjū Millers uzsvēra, ka Vašingtona arī turpmāk vērsīsies pret tiem, kuri savu politisko un personīgo interešu dēļ apdraud mieru un stabilitāti Rietumbalkānos un atbalsta Krievijas ļaunprātīgās darbības reģionā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu