Asnate Rancāne par izteikšanos mūzikā un brīvības noķeršanu Glastonberijas festivālā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Jau vairāk nekā astoņus gadus klausītājus priecē grupa “Tautumeitas”, kas sevi krāšņi pieteica “X faktora” sacensībās. “Radio SWH” raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi” grupas līdere Asnate Rancāne pastāsta par savu izteikšanos mūzikā un uz skatuves. Tāpat dziedātāja stāsta, kā jutusies leģendārajā Glastonberijas festivālā, kurā ne tikai uzstājās kopā ar “Tautumeitām”, bet arī baudīja pasaules klases mūziķu uzstāšanos.

“Tā tas bija, un kopš tā laika mūsu ceļi vienkārši liekas tik neparedzami,” raidījuma vadītājam Jānim Šipkēvicam par grupas “Tautumeitas” ceļu mūzikas lauciņā stāsta Rancāne. Grupa kopā darbojas jau vairāk nekā astoņus gadus, dalība “X faktorā” bijusi pirms septiņiem gadiem. “Laiks skrien nenormāli. Protams, vienmēr jāizņem divi kovida gadi ārā, kas ir vienkārši ... neizteikšos. Tas bija tāds negaidīts notikums mums pašām.”

Uz jautājumu, vai pašai ir raksturīga uzdrīkstēšanās, Rancāne atbild apstiprinoši: “Manī ir kaut kāda intravertā puse. Vēlme ko pateikt man noteikti ir. Tas man droši vien ir no vecākiem. Es neesmu tāda droša un liela runātāja īstenībā, ja man dod vārdu, es, protams, pateikšu kaut ko. Skatuve ir kaut kas, mūzika ir kaut kas, ar ko izteikties man ir visvieglāk, un, protams, ar “Tautumeitām” es to varu visbrīvāk un visforšāk arī izdarīt.”

Nupat Rancāne kopā ar grupu uzstājās arī leģendārajā Glastonberijas festivālā. “Es sen nebiju sajutusi šādu mūzikas iedarbību,” stāsta dziedātāja. “Tas festivāls manī atvēra čakras, jo mūs, dzīvojot mūzikā un strādājot šajā industrijā, nomāc tās sajūtas un emocijas – visas praktiskās lietas, menedžments, strateģizēšana un nedaudz arī spiediens, ko tas viss uzliek, jo tā tomēr ir savā ziņā arī naudas pelnīšana. Tad tajā festivālā es tiešām sajutos tik brīva, un tas bija ļoti, ļoti iedvesmojoši.”

Pilnu raidījuma ierakstu vari noklausīties šeit!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu