Brigādes ģenerālis varēs būt arī projektu vadītājs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Armijas bikses. Ilustratīvs attēls.
Armijas bikses. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas regulējumā un noteica, ka brigādes ģenerāļa dienesta pakāpei atbilstošs karavīra amats būs arī projektu vadītājs.

Lai nodrošinātu sekmīgu infrastruktūras projektu ieviešanu, nepieciešams personāls, kas labi orientējas un pārzina militārās vides aspektus un militārās prasības ar valsts aizsardzību saistītu uzdevumu izpildē, izmaiņas skaidro ministrija. Ņemot vērā to, ka liela daļa militārās infrastruktūras attīstības projekti tiek īstenoti, izmantojot ārvalstu finanšu palīdzību, darbā pie infrastruktūru projektu ieviešanas vienlīdz svarīgas ir prasmes arī plānot un vadīt starptautiska rakstura militārās infrastruktūras attīstības projektus.

Minētais cita starp ietver gatavību un spējas pārstāvēt Aizsardzības ministriju gan ar projektiem saistītās starptautiski rīkotās sanāksmēs un komisijās, tostarp NATO vadītās darba grupās un konferencēs, gan arī prasmes risināt aktuālos jautājumus nacionālajā līmenī - ar atbildīgajām valsts un pašvaldību institūcijām, klāsta Aizsardzības ministrija.

Pēc ministrijas paustā, minēto uzdevumu veikšanai ir nepieciešams augsta līmeņa virsnieks ar atbilstošu profesionālo pieredzi un spējām līdzvērtīgi sadarboties ar citu valstu speciālistiem un virsniekiem starptautiskajā vidē, kas prasa gan labas komunikatīvās spējas, gan visaptverošu izpratni par militārajiem jautājumiem un aizsardzības politikas jautājumiem, gan stratēģiskā līmeņa prasmes lēmumu pieņemšanā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu