Neilands desmitā "Tour de France" posmā 58. vietā, uzvar Izagirre

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands ceturtdien ierindojās 58.vietā prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" 12.posmā, bet uzvaru svinēja spānis Jons Izagirre.

Ceturtdien riteņbraucēji mēroja 168,8 kilometrus pa reljefainu distanci ar pieciem kategorizētajiem kāpumiem.

Jau pašā sacensību sākumā bija daudzi mēģinājumi atrauties no vadošās grupas un vienā no tiem piedalījās arī Neilands ("Israel - Premier Tech"), kuram gan neizdevās noturēties priekšā. Distances laikā izkristalizējās vairāk nekā desmit riteņbraucēju liela atrāviena grupa.

Pēc vairākiem atraušanās mēģinājumiem pēdējā kāpumā apmēram 30 kilometrus pirms finiša par līderi kļuva spānis Izagirre ("Cofidis"), kurš netika panākts un svinēja uzvaru, posmu beidzot trīs stundās 51 minūtē un 42 sekundēs. Nepilnu minūti viņam zaudēja francūzis Matjē Burgodo ("TotalEnergies") un amerikānis Mateo Jorgensons ("Movistar").

Neilands bija grupā, kas uzvarētājam zaudēja 11 minūtes un 25 sekundes. Atrāvienā strādājušais latvieša komandas biedrs beļģis Dilans Tēnss izcīnīja astoto vietu.

Kopvērtējuma līderis dānis Jonass Vingegords ("Jumbo-Visma") finišēja grupā kopā ar vicelīderi Tadeju Pogačaru no Slovēnijas (UAE) vairāk nekā četras minūtes pēc uzvarētāja.

Neveiksmes turpināja piemeklēt "Astana" vienību, jo pēc kritiena bija spiests izstāties Davids de la Kruss, līdzīgi kā iepriekš tūri noslēdza viņa komandas biedri Marks Kavendišs un Luiss Leons Sančess. Ceturtdien uz starta neizgāja iepriekš šajā tūrē kritienu piedzīvojušais nīderlandiešu sprinteris Fabio Jākobsens ("Soudal - Quick Step").

Vingegordu un Pogačaru joprojām šķir 17 sekundes, bet gandrīz trīs minūtes atpaliek austrālietis Džaijs Hindlijs ("Bora-hansgrohe"). Neilands zaudē vairāk nekā stundu un ir 49.vietā, bet kalnu karaļa vērtējumā kuldīdznieks ir 16.pozīcijā.

Pirmie trīs posmi norisinājās Basku zemē Spānijā, trešajā etapā finišējot jau Francijas dienvidrietumu pilsētā Baijonnā. Pēc tam peletons virzīsies caur Francijas vidieni un finišēs 23.jūlijā Elizejas laukos Parīzē, 21 posmā veicot vairāk nekā 3400 kilometru.

Pirmo reizi pēdējo astoņu gadu laikā tikai viens no 21 posma būs individuālais brauciens.

Pērn savu pirmo lielo titulu izcīnīja dānis Jonass Vingegords, pārspējot iepriekšējo divu sezonu čempionu slovēni Tadeju Pogačaru. Toms Skujiņš bija 60.vietā, bet Neilands - 78.pozīcijā.

Neilands "Tour de France" piedalās trešo reizi karjerā. "Israel - Premier Tech" komanda pēc pērnās sezonas zaudēja UCI Pasaules tūres līmeņa licenci, šogad "Tour de France" startējot ar rīkotāju speciālo ielūgumu. Komandas mērķis ir cīnīties par uzvarām atsevišķos posmos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu