Bulgārijā aizturēti 15 cilvēku kontrabandisti un apmēram 300 imigranti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bulgārija
Bulgārija Foto: unsplash.com

Bulgārijas policija ir aizturējusi 15 cilvēku kontrabandistus un apmēram 300 nelegālos migrantus, veicot 48 stundas ilgu operāciju valsts mērogā, piektdien paziņoja amatpersonas.

Operācija notika laikā, kad Bulgārija ir izvirzījusi mērķi 2024.gadā pievienoties Šengenas zonai.

Sofijā un citās lielpilsētās tika veiktas kratīšanas vairākos desmitos adrešu.

Apmēram 40 migrantu, tai skaitā bērni, ceturtdien tika atrasti autocisternā pie Čepincu ciema netālui no Sofijas. Autocisterna bija pielāgota cilvēku pārvadāšanai.

Cilvēku kontrabandisti bija "ārkārtīgi atjautīgi" maršrutu un transporta līdzekļu izvēlē, atzina Iekšlietu ministrijas ģenerālsekretārs Petars Todorovs.

Bulgārija un tās kaimiņvalsts Rumānija vēlas pievienoties Šengenas zonai, kuras sastāvā pašlaik ir 27 valstis, kas atcēlušas robežkontroli uz iekšējām robežām.

Rumānijas un Bulgārijas pievienošanos Šengenas zonai pērnā gada decembrī nobloķēja Austrija saistībā ar bažām, ka abas valstis esot pārāk iecietīgas pret nelegālo migrāciju.

Jaunas dalībvalstis Šengenas zonā var uzņemt tikai ar visu dalībvalstu piekrišanu.

Bulgārija atrodas uz Eiropas Savienības (ES) ārējās robežas. Uz valsts robežas ar Turciju ir uzcelts 259 kilometrus garš dzeloņstiepļu žogs. Kopš 2017.gada šis robežas posms tiek novērots ar termokamerām.

Migranti regulāri mēģina šķērsot šo robežu, izvairoties no reģistrēšanas oficiālā robežpārejas punktā Bulgārijā. Veiksmīgas robežas šķērsošanas gadījumā viņi parasti dodas tālāk uz Centrāleiropu un Rietumeiropu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu