FOTO Rīgas ostā piestāj viens no lielākajiem burukuģiem pasaulē

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas ostā piestāj viens no lielākajiem buriniekiem pasaulē - Sea Cloud Spirit
Rīgas ostā piestāj viens no lielākajiem buriniekiem pasaulē - Sea Cloud Spirit Foto: Paula Čurkste/LETA

Šodien, 15. jūlijā, Rīgas ostā piestāja luksusa klases kruīza kuģis, trīs mastu burinieks "Sea Cloud Spirit".

138 metrus garais un 17 metru platais kuģis uzskatāms par vienu no lielākajiem buriniekiem pasaulē. Kuģim ir pieci klāji, 69 "premium" klases pasažieru kajītes un uz tā vienlaikus var ceļot 136 pasažieri un 85 cilvēku apkalpes komanda.

Foto: Rīgas ostā piestāj viens no lielākajiem burukuģiem pasaulē

Kā norāda Rīgas brīvostas pārvaldē, "Sea Cloud Spirit" ir viens no trim vācu kruīzu operatora "Sea Cloud Cruises" flotes kuģiem. Burinieks ekspluatācijā nodots 2021.gadā, un tā būvniecība kuģa īpašniekiem izmaksājusi 100 miljonus dolāru jeb 89,58 miljonus eiro.

Rīgā "Sea Cloud Spirit" ieradās 12 dienu Baltijas jūras kruīza ietvaros, kas iesākās 7. jūlijā Ķīles ostā, Vācijā. Šī būs kruīza kuģa pirmā vizīte Rīgas ostā.

Pārvaldē norāda, ka kopā šosezon Rīgas ostā ienākuši 29 kruīza kuģi, uz Rīgu atvedot 41 694 pasažierus no vairāk nekā 112 pasaules valstīm. Tostarp visvairāk no Vācijas, ASV, Lielbritānijas un Kanādas.

Šajā sezonā kopā ostā kopumā pieteiktas 63 kruīza kuģu vizītes, tostarp 11 vizītes ilgs divas dienas. Rīgu apmeklēs 21 dažādu kruīza līniju flotes kuģi. Tāpat seši kuģi Rīgu apmeklē pirmo reizi.

Vienlaikus saskaņā ar šī brīža grafiku sezonas pēdējie kruīza kuģu vizītes plānotas septembra beigās. Visu pieteikto kuģu maksimālā kapacitāte ir vairāk nekā 90 000 pasažieru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu