40 gadus neatrisinātā mistērija Vatikānā. Atklāts jauns pavērsiens par pazudušo meiteni Orlandi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Skrejlapa ar pazudušo puzaudzi Emanuelu Orlandi
Skrejlapa ar pazudušo puzaudzi Emanuelu Orlandi Foto: EPA

Vatikāna amatpersonas meita Emanuela Orlandi pazuda 1983. gada 22. jūnijā un pēdējo reizi tika redzēta īsi pēc mūzikas stundas Romā. Šobrīd lietā gūts jauns pavērsiens, vēsta raidsabiedrība CNN.

Apskatīti dokumenti, kuri ietvēra arī saraksti starp toreizējo Vatikāna valsts sekretāru Agostino Kasaroli un kolumbiešu mācītāju, kurš bijis Orlandi ģimenes konfesors.

Saskaņā ar dokumentiem, kurus Vatikāns nodeva Romas pilsētas prokuroram un kurus Pjetro Orlandi un viņa advokāte Laura Sgro pārbaudīja kā autentiskus, ap meitenes pazušanas laiku Mario Meneguzi, kurš bija precējies ar Emanuelas mātes krustmāti, seksuāli uzmācies Emanuelas tobrīd 21 gadu vecajai māsai Natalinai, liekot domāt, ka viņš, iespējams, ļaunprātīgi izmantojis pazudušo meiteni.

Dokuments par tēvoča iespējamo noziegumu liecina, ka potenciālais vadmotīvs tika ignorēts, lai gan Orlandi ģimene apgalvo, ka prasība pret onkuli tika izmeklēta un viņa līdzdalība noraidīta.

Tagad Orlandi ģimene baidās, ka Vatikāna dokumentācijā nav ietverti izmeklēšanas rezultāti, uz kuriem viņi cerēja.

Emanuelas brālis Pjetro Orlandi, kurš savu dzīvi ir veltījis savas pazudušās māsas meklēšanai, preses konferencē, kas norisinājās nedēļas sākumā, pauda, ka ģimenes locekļi nav vainīgi pie meitenes pazušanas.

Vatikāns atsāk izmeklēšanu

Šī gada janvārī Vatikāns ir atsācis izmeklēšanu par Vatikāna amatpersonas meitas Emanuelas Orlandi pazušanu.

Lietas atsākšana notiek pēc tam, kad Georgs Gensveins, mūžībā aizgājušā bijušā pāvesta Benedikta ilggadējais personīgais sekretārs un tuvs cilvēks, sacīja, ka ir aprakstījis Orlandi mīklaino pazušanu savā grāmatā, kas tiks publicēta 12. janvārī.

Kā ziņots, Vatikāna amatpersonas meita Emanuela Orlandi pazuda 1983. gada 22. jūnijā un pēdējo reizi tika redzēta īsi pēc mūzikas stundas Romā. Kopš tā laika šo dīvaino mistēriju ieskauj teju viss - sākot no mafijas un beidzot ar Vatikāna pedofilu loku, vēsta ārvalstu mediji.

2018. gadā Vatikānā tika atrasti noslēpumaini kauli, kas tika uzskatīti par Orlandi mirstīgajām atliekām. Tas bija pirmais svaigais pavediens, tomēr izmeklētāju cerības ātri vien tika apslāpētas, jo aizdomas neapstiprinājās.

Mūsdienās Emanuelas Orlandi pazušana joprojām nav pietuvojusies atrisinājumam, paliekot par vienu no Vatikāna mistērijām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu