Video Pasauli pametusi aktrise, dziedātāja un Šarlotes Geinsbūras māte Džeina Birkina

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Džeina Birkina piedzima Londonā 1946. gada 14. decembrī. Filmējusies Mikelandželo Antonioni filmā "Photorealisation" un Džeka Smita filmā "Kaleidoscope" 1966. gadā. Viņa 1969. gadā atveidoja galveno sievietes lomu Pjēra Grimblā režisētajā filmā "Slogan", galveno vīrieša lomu atveidoja Seržs Geinsbūrs (Serge Gainsbourg), kurš kļuva par Birkinas ilggadēju partneri.

1969. gadā Birkina, kura bija pārcēlusies uz dzīvi Francijā, kopā ar Geinsbūru ierakstīja slaveno dziesmu „Je tʼaime... moi non plus”. 1976. gadā iznāca tāda paša nosaukuma filma „Es tevi mīlu... es tevi arī nemīlu” ar Birkinu galvenajā lomā. Par dalību šajā filmā Birkina tika nominēta Francijas kino balvai „Cēzars”. 1980. gadā Birkina un Geinsbūrs izšķīrās. Viņu meita Šarlote Geinsbūra kļuva par slavenu aktrisi un dziedātāju.

Kopumā Džeinas Birkinas biogrāfijā ir desmitiem filmu un divdesmit mūzikas albumi, to skaitā koncertalbumi. Viņa turpināja filmēties filmās un muzicēt līdz pat mūža pēdējiem gadiem.

Bez Šarlotes Džeinai Birkinai bija vēl divi bērni - Keita Barija (fotogrāfe, mirusi 2013. gadā, izdarījusi pašnāvību) un Lū Diviona (dziedātāja un aktrise).

2021. gadā iznāca Šarlotes Geinsbūras dokumentālā filma par savu māti "Šarlote par Džeinu". Tajā iekļautas intīmas sarunas starp māti un meitu, Birkinas uzstāšanās ainas, kā arī tiek pētīta divu sieviešu emocionālā dzīve, sarunājoties par viegliem un sarežģītiem tematiem: novecošana, nāve, bezmiegs, slavenības un viņu atšķirīgās atmiņas par kopīgo pagātni, kurā lielu lomu spēlē arī Šarlotes tēvs un Džeinas vīrs Seržs Geinsbūrs.

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu