Kremlis pārņem "Carlsberg" un "Danone" Krievijas uzņēmumu akcijas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kara noziedznieks Vladimirs Putins
Kara noziedznieks Vladimirs Putins Foto: AFP/SCANPIX

Dānijas aldarim "Carlsberg" un Francijas pārtikas ražotājam "Danone" piederošās Krievijas uzņēmumu akcijas nodotas Krievijas valsts pārvaldībā, teikts 16. jūlijā parakstītajā Krievijas diktatora Vladimira Putina dekrētā.

Tajā sacīts, ka "Carlsberg" piederošās Sanktpēterburgas alus ražotāja "Baltika" un "Danone" meitasuzņēmuma Krievijā "Danon Rossija" akcijas uz laiku tiek nodotas federālās valsts īpašuma pārvaldes aģentūras "Rosimuščestvo" ("Росимущество") pārvaldībā.

Jau vēstīts, ka jūnija beigās "Carlsberg" paziņoja, ka parakstījis līgumu par biznesa pārdošanu Krievijā, tomēr norādīja, ka darījuma pabeigšanas termiņš nav skaidrs, ņemot vērā sarežģīto pārdošanas procesu, kas ietver vairāku jurisdikciju iesaisti.

"Baltika" kontrolē 30% Krievijas alus tirgus.

Uzņēmumam "Danon Rossija" ir 13 piena un augu bāzes produktu rūpnīcas Krievijā. Pērn oktobrī "Danone" paziņoja, ka plāno savā kontrolē saglabāt tikai mazuļu pārtikas ražošanas struktūrvienību.

Dekrētu, kas ļauj Krievijas valstij pārņemt ārvalstu uzņēmumu aktīvus Krievijā "pagaidu pārvaldībā", Putins parakstīja šogad 25.aprīlī. Līdz šim pēc šīs shēmas pārņemti divu energouzņēmumu - Somijas "Fortum" un Vācijas "Uniper" - aktīvi Krievijā.

"Carlsberg" pieder Latvijas dzērienu ražotājs "Aldaris".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu