"Viņš ir dēmons, kas staigā starp mums." Aizturēts iespējamais Longailendas sērijveida slepkava

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Longailendas slepkavas upuru mirstīgo atlieku meklēšanas operācija
Longailendas slepkavas upuru mirstīgo atlieku meklēšanas operācija Foto: AP/Scanpix

Vairāk nekā desmit gadus pēc neatrisinātu slepkavību virknes, kas pazīstamas kā Gilgobīčas vai Longailendas slepkavības, apsūdzēts kāds 59 gadus vecs arhitekts vārda Rekss Heiermens, ziņo ārvalstu mediji.

Arhitektam izvirzītas apsūdzības par trim no 11 Gilgobīčas slepkavībām Longailendā, kas notikušas pirms vairāk nekā desmit gadiem.

59 gadus vecais Rekss Heiermens tiek apsūdzēts Melisas Bartelmijas, Meganas Votermenas un Amberas Kostello nogalināšanā. Viņu tur aizdomās arī par ceturtās sievietes nogalināšanu.

Rekss Heiermens
Rekss Heiermens Foto: AP/Scanpix

Piektdien precētais tēvs no Longailendas neatzina savu vainu.

Detektīvi apgalvo, ka viņi salīdzināja DNS no aizdomās turamā ēstās picas ar ģenētisko materiālu, kas atrasts uz sieviešu mirstīgajām atliekām.

Safolkas apgabala policijas komisārs Rodnijs Harisons piektdien preses konferencē sacīja: "Rekss Heiermens ir dēmons, kas staigā starp mums - noziedznieks, kurš izpostīja ģimenes."

Aizdomās turamajam, kurš ceturtdienas vakarā tika aizturēts savās mājās, apsūdzēts par trim pirmās pakāpes slepkavībām un trim otrās pakāpes slepkavībām. Lietas tiesnesis licis viņu paturēt apcietinājumā, pamatojot to ar veikto noziegumu "ārkārtīgo samaitātību".

Pēc tam, kad tiesā tika iesniegts lūgums viņa vārdā, Heiermens izplūda asarās un sacīja savam advokātam: "Es to neizdarīju."

Advokāts Maikls Brauns sacīja, ka viņa klients ir "satraukts", un nosauca pierādījumus par "ārkārtīgi netiešiem".

"Mēs ar nepacietību gaidām, kad varēsim tiesas zālē cīnīties pret šo apsūdzību, nevis sabiedrības viedokļa tiesā," sacīja Brauns.

Varas iestādes pārmeklē Heiermena dzīvesvietu
Varas iestādes pārmeklē Heiermena dzīvesvietu Foto: AP/Scanpix

Bartelemija, Votermena un Kostello tika atrastas mirušas 2010. gadā pie ceturtās upures Morīnas Breināras-Bārnsas.

Sievietes ir nodēvētas par "Gilgobīčas četrinieku". Saskaņā ar prokuroru teikto, visas bija intīmpakalpojumu nozares darbinieces.

Gilgobīčas četrinieks
Gilgobīčas četrinieks Foto: AP/Scanpix

Safolkas apgabala prokurors Rejs Tīrnijs piektdienas preses konferencē sacīja, ka "katra no četrām mirušajām tika atrasta līdzīgā stāvoklī, līdzīgā veidā sasieta ar jostām vai līmlenti, un trīs no sievietēm atrastas ietītas rupjā audumā".

Vietējais prokurors sacīja, ka lieta pret Heiermena kungu balstīta uz mobilā tālruņa ierakstiem, kas viņu saista ar upuriem, kā arī ar pikapu, kas tika redzēts netālu no vienas no nogalinātās mājām. Viņš esot sazinājies ar cietušajām, izmantojot priekšapmaksas telefonus, no kuriem vēlāk atbrīvojies.

Telefonu ieraksti arī ļāva izmeklētājiem noteikt, ka slepkavības notikušas, kad Heiermena kunga sieva un bērni bija ārpus pilsētas.

Saskaņā ar varasiestāžu sniegto informāciju, mati, kas atrasti uz auduma, kurā ietīta viena no nogalinātajām sievietēm, tikai saistīti ar Heiermenu, izmantojot paraugu no picas kastes, ko viņš 2023. gada janvārī izmeta atkritumu tvertnē Manhetenā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu