"Pret tādu tenisistu neesmu spēlējis..." Spāņu tenisa zvaigzne Alkarass izpelnījies milzu uzslavas no Džokoviča

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Karloss Alkarass
Karloss Alkarass Foto: AFP / Scanpix

Spānijas tenisa zvaigzne pēc uzvaras Vimbldonas "Grand Slam" turnīrā izpelnījies lielas uzslavas no sava pretinieka finālā mača Novaka Džokoviča.

Alkarass gandrīz piecu stundu cīņā ar rezultātu 1-6, 7-6 (8:6), 6-1, 3-6, 6-4 pārspēja Novaku Džokoviču.

Pēc spēles sarunā ar medijiem ilggadējais ATP ranga līderis Džokovičs veltīja ļoti lielas uzslavas šā brīža vīriešu tenisa pirmajai raketei.

"Negaidīju, ka viņš tik labi spēlēs uz zāliena, bet viņš ir pierādījis, ka ir labākais tenisists pasaulē. Ja godīgi, pret tādu tenisistu neesmu spēlējis," sacīja serbu tenisists.

Džokovičs savas 20 gadus ilgās karjeras laikā ir ticies ar visdažādākajiem pretiniekiem, tāpēc viņa apgalvojums par Alkarasa unikalitāti ir patiesi ievērības cienīgs. Pieredzes bagātais serbs savulaik bija daļa no tenisa "lielā trijnieka" - viņš, Rafaels Nadals un Rodžers Federers.

Džokovičs piekrita viedoklim, ka Alkarass sevī iemieso labākās "lielā trijnieka" tenisistu īpašības.

"Pēdējā gada laikā cilvēki runā, ka viņa sniegums sastāv no Rafas [Nadala], Rodžera un manas spēles elementiem. Es gribētu tam piekrist. Viņam ir šī spāņu buļļa mentalitāte, cīņas spars un kolosāla aizsardzība, ko mēs redzējām Rafas izpildījumā. Viņam ir labi "backhand" sitieni, kas līdzinās maniem sitieniem.

Viņš ir pilnīgs spēlētājs," Alakarasu slavēja Džokovičs.

Alkarass spēlēja savā otrajā "Grand Slam" finālā un atkārtoja pērnā gada ASV atklātajā čempionātā iespēto, kur viņš arī kļuva par čempionu.

Džokovičs bija uzvarējis trīs "Grand Slam" turnīros pēc kārtas un Vimbldonā cīnījās par savu 24. augstākā līmeņa trofeju karjerā. Vimbldonā viņš uzvarējis septiņas reizes, tajā skaitā iepriekšējās četras pēc kārtas.

Džokovičs ir vienīgais, kurš atklātajā ērā iekļuvis 35 "Grand Slam" finālos, pirms tam rekordu dalot ar Krisu Evertu.

Alkarasam un Džokovičam ir 15 gadu un 349 dienu vecuma starpība, kas ir otra lielākā Vimbldonas čempionāta finālos kopš 1974.gada, kad savā starpā tikās Džimijs Konorss un Kens Rouzvels.

Vimbldonas čempionāts bija sezonas trešais "Grand Slam" turnīrs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu