"Man patika dzīvot viņas dzīvi." Sāra Džesika Pārkere atklāti par Kerijas lomu kulta seriālā "Sekss un lielpilsēta" (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Kulta seriāla "Sekss un lielpilsēta" zvaigzne Sāra Džesika Pārkere (Sarah Jessica Parker) dalās pārdomās par Kerijas tēlu un sniedz ieskatu "Max Original" seriāla "Un tā tas laiks paiet…" (And just like that…) otrajā sezonā.

Kādas ir sajūtas atkal iejusties Kerijas ādā, garderobē un dzīvoklī?

Pagājušajā gadā, kad mēs pirmo reizi atgriezāmies, viss likās gan pazīstams, gan nepazīstams reizē. Un tagad viss liekas pazīstamāks nekā pirmajā sezonā. Būt kopā ar fantastisku un talantīgu komandu un aktieriem ir laimīgs, radošs, brīnišķīgi izaicinošs, interesants un baudāms laiks. Ņujorkas ielas mūs ir sagaidījušas atpakaļ, un daudzās apkaimes, kurās esam filmējuši iepriekš, joprojām ir fantastiskas. Tas ir bijis patiešām brīnišķīgs piedzīvojums.

Kā Kerija tiek galā ar pirmās seriāla sezonas notikumiem?

Viņa jūtas cerību pilna un daudz nenopietnāka. Es nezinu, vai pastāv kāds noteikts laiks, cik ir atļauts skumt. Cik zinu, tas ir ļoti atšķirīgs katram. Un, kā Kerija saka vienā epizodē sezonas vidū, viņai likās, ka ir tikusi galā diezgan labi un pārdzīvojusi grūto periodu. Bet es domāju, ka skumjas piezogas klāt tad, kad tās vismazāk gaida.

Kopumā viņai iet ļoti labi, un viņa ir laimīga, atklājot, ko nozīmē būt atkal vienai Ņujorkā pēc ilgām attiecībām. Dzīve radikāli atšķiras no tās, kāda tā bija Kerijai, pēdējo reizi esot vienai. Bet šķiet, ka šī ir ļoti laimīga sezona. Šķiet, ka šajā sezonā ir daudz iespēju un atklājumu visiem. Ne tikai Kerijai, bet visiem.

Tas tiešām izklausās cerīgi.

Es tā domāju. Vispārīgi runājot, Kerija ir diezgan cerību pilna persona, diezgan optimistiska, par spīti tam, ka uzdod daudz jautājumu un analizē visu. Viņa tic Ņujorkai, attiecībām un tuvības uzturēšanai ar cilvēkiem un draugiem.

Kā tu domā, kā Kerija ir mainījusies vai attīstījusies kā personība?

Kerija, tāpat kā visi cilvēki, aug un mainās. Dzīves pieredze, profesionālā pieredze, romantiskā pieredze un pieredze, kas saistīta ar konkrētiem solījumiem… Tas nav nekas radikāli atšķirīgs no citu cilvēku izaugsmes un izmaiņām, kuras notiek desmit gadu laikā.

Nozīmīgākais, kas gan viņu nepadara unikālu, bet atšķirīgu no citām draudzenēm, ir viņas vīra nāve.

Tādēļ tas noteikti ietekmē to, kā viņa dzīvo katru dienu un kā viņa tiek galā ar atmiņām. Bet es domāju, ka mīlestība nav neparasta parādība starp cilvēkiem.

Tu esi bijusi kopā ar šo tēlu ļoti ilgu laiku. Vai esi no viņas kaut ko mācījusies?

Es nezinu, vai esmu no viņas kaut ko mācījusies, bet tas, kā viņa uztur savas attiecības ar citiem, ir iedvesmojoši. Man nav tik daudz laika, cik viņa velta savām draudzībām. Es joprojām nesaprotu, kā šiem tēliem izdodas atvēlēt laiku neskaitāmām pusdienām. Bet tas man ir bijis iedvesmojoši - kāda draudzene viņa ir. Ko draudzības nozīmē viņai, pat ja es pati neesmu spējīga veltīt tādu pašu laiku un uzmanību saviem draugiem. Man patika dzīvot viņas dzīvi un pieņemt tik drosmīgus lēmumus, kādus viņa pieņem, ko es ikdienā nedarītu, vai ģērbties tā, kā es neģērbtos. Tā ir dzīve, kuru esmu dzīvojusi paralēli savai, un tas ir bijis ļoti interesanti.

Kas šos tēlus padara tik svarīgus daudziem cilvēkiem?

Es ar prieku saku, ka es daudz laika nepavadu, mēģinot atbildēt uz šāda veida jautājumiem, jo tas ir pārāk akadēmisks uzdevums. Es paļaujos uz seriāla režisoru Maiklu Patriku Kingu (Michael Patrick King) un viņa izcilo scenāristu komandu, kas rada ļoti interesantus stāstus.

Viss sākās, kad Darens Stārs (Darren Star) atdeva seriāla vadības grožus Maiklam tā otrajā sezonā. Manuprāt, komandai vienmēr ir sanācis stāstīt to, kas šķiet interesants citiem. Maiklam vienmēr ir vēlme vēl vairāk iedziļināties tēlos, un tas attiecas uz visiem, ieskaitot seriāla jaunos tēlus. Tāpēc ir nevajadzīgi spekulēt, kāpēc šis šovs ir atstājis tādu ietekmi vai kāpēc cilvēki mūs uztver tā, kā uztver. Ja es tam pievērsīšu uzmanību, par primāro kļūs seriāla sasniegumi vai popularitāte, vai mēģināšu atkārtot to, kas varbūt ir vai nav saistījis skatītājus iepriekš…

Tas, ko mēs zinām un ko es ar prieku atklāju arī jums, ir tas, ka stāsti ir ļāvuši radīt atklātas, tiešas, pikantas, intīmas sarunas starp sievietēm. Iepriekš tas netika darīts. Mums ļāva izmantot valodu, kas parasti netika atļauta komercpārraidēs visu nozarē zināmo iemeslu dēļ: jāseko zināmām vadlīnijām un vadības standartiem. Otra lieta ir tā, ka sievietēm ir šādas draudzības un viņas vienkārši vēl nebija tās redzējušas televizoru ekrānos. Arī Ņujorkas pilsētas aizkulises, kas spēlē tik būtisku lomu, un kostīmi ir lietas, kas stāstu padara labāku. Scenāriji, kas liek apstāties un atgriezties pie seriāla tā raidīšanas laikā.

Vai tev ir kādi mīļākie brīži no Kerijas dzīves?

Nē. Es varētu pateikt, ka kāds no tiem ir mans mīļākais brīdis tad, kad tas notiek. Un tad rodas nākamā jaunā pieredze vai aina, un tad tā ir mana mīļākā. Izvēlēties mīļāko ir grūti: man nekad nav bijis viegli izvēlēties mīļāko grāmatu vai mīļāko apavu pāri, bērnu vai ģimenes locekli. Jo visi notikumi kopumā ir bijuši tādi, kas papildina viens otru.

Vai tev ir mīļākais tērps no šova?

Man patīk gan tie, kas bijuši izcili, gan tie, kuri nav sanākuši tik veiksmīgi. Man patīk modes zīmola "JW Anderson" baloža soma jaunajā seriāla sezonā.

Tas bija unikāls un mazs priekšmets, ko turēt rokās. Un es tajā varēju ielikt daudz vairāk, nekā biju domājusi. Vietas putna ķermenī ir daudz vairāk, nekā izskatās.

"Un tā tas laiks paiet…" otrā sezona ir pieejama straumēšanas platformās "HBO" nākotnes televīzijā "Go3", kā arī "LMT Viedtelevīzijā" un "Tet TV+" izklaides platformā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu