Podoļaks izklāsta versiju par Krimas tilta uzspridzināšanu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukrainas prezidenta biroja vadītāja padomnieks Mihailo Podoļaks
Ukrainas prezidenta biroja vadītāja padomnieks Mihailo Podoļaks Foto: AFP/SCANPIX

Ukrainas prezidenta biroja vadītāja padomnieks Mihailo Podoļaks saziņas vietnē "Telegram" publicējis ierakstu, Krimas tilta spridzināšanā vainojot Krieviju. Podoļaka ieskatā, ienaidniekam bijuši četri mērķi, īstenojot sprādzienu. 

"Pamatojoties uz viņu pašreizējo intelektuālo līmeni un nespēju paredzēt sekas, tas ir īstens scenārijs," raksta Podoļaks.

Pēc Podoļaka domām, uzspridzinot Krimas tiltu, krievi varētu mēģināt īstenot vairākus mērķus:

  • pārtvert terorisma tēmu, proti, "bļaut ar visu propagandas muti, ka teroraktus veic ne tikai Krievija",
  • izveidot "cilvēku vairogu" pa saskares līniju visā okupētajā teritorijā,
  • iebiedēt Krievijas iedzīvotājus un agresīvi ietekmēt sociālo vidi pašā Krievijā, lai parādītu, ka šis ir īsts karš,
  • "ģenerēt asiņainu un skandalozu ieganstu, lai novērstu uzmanību no "vājā cara" vārdā [Krievijas diktators Vladimirs] Putins, kurš izcili demonstrēja savu gļēvulību" Krievijas militārā dumpja laikā, ko vadīja algtoņu grupējuma "Vagner" vadonis Jevgeņijs Prigožins. 

"Šā vai tā, bet tas viss ir ļoti praktiski un ļoti raksturīgi Krievijai - primitīvi tehnoloģiski uzdevumi un primitīvi tehnoloģiski risinājumi. Un tas nekas, ka tas skar "Krievijas armijas" un Krievijas specdienestu reputāciju," secināja Podoļaks.

Foto: 17. jūlijs. Uzspridzināts Krimas tilts

Kā ziņots, naktī uz pirmdienu pēc vairākiem sprādzieniem iegruvis vismaz viens Krimas tilta laidums, un satiksme pa tiltu pilnībā apturēta.

Krimas jeb tā dēvētais Kerčas tilts tika bojāts jau 2022. gada oktobrī, kad uz tā eksplodēja ar sprāgstvielām piekrauta kravas automašīna, sagraujot divus laidumus. Toreiz bojāts tika arī blakus esošais dzelzceļa tilts.

Krievijas varasiestādes apgalvoja, ka tas bijis Ukrainas armijas uzbrukums, taču Kijiva to vismaz oficiāli noliegusi.

Savukārt avoti bruņoto spēku rindās tīmekļa izdevumam "Ukrainska Pravda" pavēstījuši, ka tilts sagrauts Ukrainas Drošības dienesta (SBU) un tās karaflotes operācijas rezultātā. 

SBU priekšsēdētājs Vasiļs Maļuks jau iepriekš norādījis, ka Krimas tilts ir leģitīms militārs mērķis un ka pēc kara viņš pastāstīšot par unikālām slepenām operācijām, ko veikuši ukraiņu izlūkdienesti.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu