Aizturēts organizēts grupējums, kas Latvijā ilgstoši realizējis sintētiskos opioīdus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Valsts policija

Valsts policijas Organizētās noziedzības smago un sērijveida noziegumu apkarošanas pārvaldes amatpersonas, strādājot narkotisko vielu nelikumīgas aprites apkarošanas jomā, noskaidroja kādu organizētu grupu, kura Latvijā ilgstoši realizējusi sintētiskos opioīdus lielā apmērā, ziņo Valsts policija.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka grupas līderis un darbības koordinators ir kāds 1981. gadā dzimis vīrietis, kurš darbojies, atrodoties ieslodzījuma vietā. Procesuālo darbību laikā aizturētas piecas personas un izņemts ap 300 gramiem karfentanila – no šāda vielas apjoma iespējams izšķirt līdz pat 3000 devu un tās vidējā vērtība melnajā tirgū varētu būt vērtējama ap 60 000 eiro. Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.

Foto: Valsts policija

Valsts policijas rīcībā esoša operatīvā informācija deva pamatu šī gada pavasarī ierosināt kriminālprocesu aizdomās par iespējamu narkotisko (psihotropo) vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu realizācijas nolūkā un realizāciju lielā apmērā organizētā grupā.

Valsts policijas Organizētās noziedzības smago un sērijveida noziegumu apkarošanas pārvaldes 2. nodaļas amatpersonas, veicot virkni speciālo izmeklēšanas darbību, atklāja organizētu grupu, kura pēc iepriekš noteiktas shēmas ilgstoši nodarbojās ar sintētisko opioīdu realizāciju Latvijā. Jāatzīmē, ka izmeklēšanas laikā gūtā informācija liecina, ka šīs noziedzīgās grupas līderis un visas grupas darbības koordinators ir kāds 1981. gadā dzimis vīrietis, kurš jau atradās ieslodzījumā saistībā ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

Turpinot izmeklēšanu, šī gada 28. jūnijā aizdomās par noziedzīgo nodarījumu Valsts policija aizturēja piecas personas, kā arī veica vairākas sankcionētas kratīšanas gan personu dzīvesvietās, gan transportlīdzekļos, tostarp arī pie personas, kura atradās ieslodzījumā. Kratīšanas laikā atrasti un izņemti ap 300 gramiem karfentanila un 500 grami marihuānas. Izņemtajām vielām noteikta ekspertīze precīzai to sastāvu un apjomu noteikšanai. Tāpat arī veikto procesuālo darbību laikā kopumā izņemti finanšu līdzekļi 27 000 eiro apmērā, kriptovalūtas maciņš, dažādi datu nesēji, mobilie tālruņi, SIM kartes un citi priekšmeti, kam var būt pierādījumu nozīme izmeklēšanā.

Foto: Valsts policija

Kriminālprocesā piecām personām piemērots aizdomās turēto statuss – 1957. gadā dzimušam vīrietim un 1981. gadā dzimušajam grupas līderim, arī 1958. gadā dzimušai sievietei un divām 2003. gadā dzimušām jaunietēm. Vēl vienai personai, 1984. gadā dzimušai sievietei, šobrīd piemērots statuss – persona, pret kuru sākts kriminālprocess. Diviem no aizdomās turētajiem šobrīd ir piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, bet pārējiem – ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Kriminālprocess ierosināts pēc Krimināllikuma 253.1 panta trešās daļas, un par šo nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem. Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās, un patlaban izmeklēšanas interesēs Valsts policija plašākus komentārus nesniedz.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu