Vīrietis, kurš gandrīz sadega automašīnā un ieguva jaunu seju un rokas, atkal sēdies pie auto stūres

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums/@joetransplantstory/TikTok.com

2018. gadā 24 gadus vecais Džozefs Dimro no Ņūdžersijas štata ASV brauca mājās pēc nakts maiņas un uz brīdi aizmiga pie stūres. Tas viņam gandrīz maksāja dzīvību. Viņa traumas bija šausminošas. Pēc diviem gadiem viņam tika veikta pasaulē pirmā sejas un roku transplantācija. Tagad Džozefs atkal ir sēdies pie stūres.

Pēc šausminošās avārijas Džozefs trīs mēnešus nogulēja mākslīgajā komā. Bija apdeguši vairāk nekā 80% ķermeņa, ieskaitot plakstiņus un pirkstu galus.

"Es uzaugu, skatoties "Ātrs un bez žēlastības", un tad Pols Vokers gāja bojā, pēc avārijas sadegot automašīnā. Tā ir kāda dīvaina saikne statp mums," Džozefs teicis žurnālistiem.

Kad Džozefu beidzot izlaida no slimnīcas, viņš izskatījās pēc monstra. Vairāk nekā gadu viņš no pasaules slēpās, pārsvarā gulšņājot uz vecāku dīvāna. Pēc gada viņam tika piedāvāta transplantācija, kas varēja mainīt viņa dzīvi. Tādu transplantāciju neviens vēl nebija veicis, bet Džozefam nebija ko zaudēt.

@joestransplantjourney facetransplant #facetransplantsurgery #faceandhandtransplant #handtransplant #burnsurvivor #inspirational #fuypage #fyp #inspiration ♬ original sound - Joe DiMeo

2020. gadā viņš saņēma sejas un abu roku transplantus no 47 gadus veca donora.

Tagad Džozefs atkal ir pie automašīnas stūres. "Es atkal sāku braukt tikai tad, kad aizgāju no vecāku mājas, jo maniem vecākiem nemaz nepatīk, ka sēžos pie stūres," stāsta Džozefs. "Uzreiz pēc tam, kad izvācos, ar draugiem izbraucām ar kartingiem, un es sapratu: esmu atkal gatavs braukt."

Džozefs stāsta, ka viņa draudzene ir pieredzējusi ceļotāja, tāpēc, plānojot izbraucienus, viņa vienmēr izvēlas galamērķi un viesnīcu, savukārt Džozefs izvēlas, kādu automašīnu īrēt.

Džozefu nav nobaidījis tas, ka viņš gandrīz gāja bojā. "Arī tad, kad apdedzis gulēju slimnīcā, es joprojām gribēju braukt," Džozefs stāsta.

Džozefa aizraušanās ar automašīnām ir palīdzējusi viņam ne tikai atgūt neatkarību, pēc kuras viņš tik ļoti ilgojās, bet arī veseļoties ar ergoterapijas palīdzību. Viņam joprojām jāvingrina un jātrenē rokas. Labākais veids, kā to izdarīt, ir būvēt LEGO – Džozefs, protams, trenē roku kustības ar LEGO "Ātrs un bez žēlastības" komplektu. Vēl viņš raksta grāmatu par savu dzīvi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu