Dziesmu un deju svētku laikā nodarīti bojājumi Daugavas stadionam

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latvijas Nacionālais kultūras centrs (LNKC) kā Dziesmu un deju svētku rīkotājs kompensēs svētku dalībnieku nodarītos bojājumus Daugavas stadionam, norādīja svētku izpilddiektore Daina Markova.

Markova atzīmēja, ka Daugavas stadions vēsturiski ir bijusi un, neraugoties uz apgrūtinājumiem, ko rada jaunu ēku izbūve tā teritorijā, ir deju svētku centrālā norises vietas, jo otras šādas infrastruktūras Rīgā nav. Daugavas stadiona komplekss pēdējos gados piedzīvo atjaunotni un paplašināšanos, iegūstot Eiropas Savienības fondu finansējumu tieši kā projekts kultūras un sporta kvartāla izveidei Grīziņkalna apkaimē.

Pēc Dziesmu un deju svētku izpilddirektores paustā, patlaban vēl tiek apkopota informācija un gatavots pieņemšanas nodošanas akts, kurā tiks fiksēti visi bojājumi, kas radušies, lietojot Daugavas stadiona infrastruktūru Dziesmu un deju svētku laikā.

"Zaudējumus iznomātājam kompensēs svētku rīkotājs - LNKC.

Centrs vēlāk vērsīsies pie konkrētiem kolektīviem par materiālās kompensācijas jautājumiem, kas radušies, nerespektējot telpu lietošanas un svētku kārtības noteikumus," pauda Markova.

Kā vēsta "Latvijas Avīze", svētku laikā Daugavas stadionam ir nodarīti zaudējumi, kuri patlaban tiek aprēķināti. Aptuvenie aprēķini liecina, ka tie varētu būt vairāki tūkstoši eiro.

Stadionā sabojāts grīdas segums, ar alkoholu aplietas sienas, salauzts sporta inventārs, sieviešu tualetēs norauti un izlietnēs samesti papīra ruļļu turētāji.

Nacionālā sporta centra valdes priekšsēdētājs Daniels Nātriņš norādīja, ka zināma nekārtība bija, bet patlaban tā lielā mērā jau ir lokalizēta. Svētku organizatori kopā ar centra pārstāvjiem un arī sporta stadiona nomniekiem pārbauda, kādā stāvoklī ir telpas, un šonedēļ tiks sagatavoti akti, kur būs redzami zaudējumi.

"Tad arī uzzināsim, cik liels ir to apjoms. Pagaidām nav nekādu indikatoru, ka organizatori no savas puses nebūtu gatavi šos zaudējumus segt. Esam noslēguši līgumu ar LNKC, kurā iekļauta ne tikai samaksa par telpu izdošanu dejotājiem - virs 200 tūkstošiem eiro -, bet arī zaudējumu kompensācija, ja tāda būs nepieciešama," pastāstīja Nātriņš un piebilda - lai nākotnē šādas problēmas nerastos, deju kolektīvu vadītājiem vajadzētu informēt savus dejotājus, ka ir lietas, ko nevajadzētu darīt.

Daugavas stadionā dežurēja gan Rīgas pašvaldības policija, gan arī zemessargi, taču, kā avīzi informēja policijas preses sekretārs Toms Sadovskis un Zemessardzes pārstāvis Jevgēnijs Augustavskis, viņu uzdevums bijis pārraudzīt publisko pasākumu stadionā, nevis pārliecināties, kā dejotāji uzvedas aizkulisēs, proti, stadiona iekštelpās.

Foto: Deju lieluzvedums “Mūžīgais dzinējs”

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu