Žurnālists Jānis Domburs ievilkts viltus ziņu veidotāju afērā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pēdējā laikā raidījuma "Kas notiek Latvijā?" vadītāja Jāņa Dombura vārds un seja neskaitāmas reizes vīdēja "Facebook" lietotāju ziņu lentēs. Parādījās pat bildes, kurās žurnālists saslēgts it kā rokudzelžos tiek vests uz tiesas zāli. Domburs apgalvo, ka iekļuvis starptautiskā afērā, raksta izdevums "Privātā Dzīve".

Vairākas dienas feisbuka lietotājiem uzbāzīgi tika piedāvāti reklāmas vēstījumi par Dombura skandālu, kā, piemēram, te Jāni Latvijas Banka iesūdzējusi tiesā par komentāriem tiešraidē, te policija viņu konvojē uz tiesu, un žurnālists spējis vien izdvest: "Man ir kauns par to, ko izdarīju!", te atkal raidījumā "1:1" Gundaram Rēderam atklājis viltību, kā ticis pie kosmiskas peļņas.

Uzmanīgāk ieskatoties, gan bija redzams – Dombura seja vairākās bildēs ir iemontēta, turklāt portrets aizlienēts no seniem fotokadriem.

Satraucošās ziņas par Domburu nonākušas arī līdz pašam Domburam, viņš tās apkopojis un brīdinājis draugus un paziņas uz tām neuzķerties: "Ceru, ka visi, kas šo redz, saprot, ka tas ir feiks un krāpnieku uzdarbošanās." 

Domburs teic, ka ar kolēģiem no raidījuma "Kas notiek Latvijā?" papētījis šīs aktivitātes feisbukā, vērsies pie sociālā tīkla pārstāvjiem un policijā.

"Pirmajā acu uzmetienā izskatās, ka darbojas pamatīga industrija, turklāt tas nenotiek tikai Latvijā, bet arī daudzviet pasaulē.

Latvijā kā tēls tieku izmantots es, citviet – tajās valstīs populāri cilvēki. Shēma visur ir līdzīga un acīmredzami krāpnieciska. Protams, man ir nepatīkami, ka izmanto bildes ar mani, raksta kaut kādus murgu tekstus, bet vēl jau ir otra lieta – ja kāds uzraujas un notic šīm viltus ziņām. Tie cilvēki, kas varētu uzrauties, taču šo afēru asociēs ar mani. Pret to grūti cīnīties," pikts ir Jānis.

Vairāk lasiet izdevuma "Privātā Dzīve" 18. jūlija numurā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu