FOTO Lietuvā trīs nolaupīto bērnu meklēšana turpinās arī ārvalstīs. Kas zināms līdz šim (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Lietuvas Valsts policija

Kauņas amatpersonas turpina trīs nepilngadīgo meklēšanu, kurus vecāki otrdien, 18. jūlijā,  nolaupīja no aprūpes iestādes. Tiek ziņots, ka trešdienas vakarā Tītuvēnos atrasta ģimenes automašīna, kurā meklēto bērnu nebija, ziņo Lietuvas sabiedriskā raidorganizācija LRT.

Kauņas apriņķa galvenais policijas komisariāts paziņo, ka vakar ap plkst. 18. Kelmes rajonā, Tītuvēnos, atrasta automašīna "Fiat", ar kuru meklētās personas varētu būt devušās prom no nolaupīšanas vietas. Meklēo personu automašīnā nebija, meklēšana tiek turpināta ne tikai Lietuvā, bet arī ārvalstīs.

Kauņas rajona tiesa 30. maijā tika pieņemts lēmums, ar kuru apmierināja Valsts bērnu tiesību aizsardzības un adopcijas dienesta (VVTAĮT) lūgumu par tiesas atļaujas izsniegšanu likumā noteiktajā kārtībā šķirt bērnus no viņu vecākiem. Bērni jūnijā tika pārvesti uz aprūpes iestādi.

Galvenie bērnu tiesību aizstāvju tiesā norādītie iemesli ir saistīti ar to, ka "bērni neapmeklē izglītības iestādes un vecāki sistemātiski izvairās no saskarsmes ar izglītības iestāžu darbiniekiem, speciālistiem, kas sniedz atbalstu ģimenēm." Bērniem neesot nodrošinātas viņu sociālās vajadzības.

"Bērnu vecāki ar varu rīkojušies pret bērnu interesēm, nesadarbojās ar iestādēm un viņiem nav derīgu personu apliecinošu dokumentu, kā arī vecāki ģimenes situāciju vērtē neatbilstoši realitātei un apgalvo, ka neatzīst Lietuvas Republikas likumus."

Ziņojumu par trīs nepilngadīgo nolaupīšanu varas iestādes saņēma otrdien.

Par nolaupīšanas aizdomās turētais tēvs publiski paziņojis, ka atteicies no Lietuvas pilsonības un nodēvēja sevi par "brīvu, dzīvu cilvēku". Pēc viņa teiktā, viņam un viņa bērniem nav nekādu derīgu dokumentu.

"Apollo.lv" jau vēstija, ka 18. jūnijā, aptuveni 9:55 no rīta dzīvesbiedri Inga un Mindaugs Vilčinski no bērnu aprūpes centra "Pastogė" patvaļīgi izņēma savus trīs bērnus, kas dzimuši 2018., 2016. un 2014. gadā.

FOTO: Nolaupītie bērni un vecāku automašīna

Vecāki, iespējams, aizbraukuši ar "Volkswagen" markas automašīnu.

Bērnu tēvs Mindaugs Vilčinskas ir atteicies no Lietuvas pilsonības un savus bērnus nevēlējās sūtīt uz skolu. Bērni vecākiem sakarā ar tiesas spriedumu tika atņemti aptuveni pirms mēneša. 

Lietuvas policija sakarā ar šo lietu ir pārmeklējusi arī lietuviešu aktīvista Antanaša Kandrotas Kelofana mātes dzīvesvietu. Šis aktīvists iepriekš ir bijis apsūdzēts par grautiņu organizēšanu pie Lietuvas Seima. 

Kelofans pauda savu atbalstu bērnu tēvam un dienu pēc incidenta uzsvēra, ka "labākajā gadījumā ģimene jau būs Lietuvu pametusi".

Tālāk Kandrotas lūdza savu sekotāju palīdzību līdzekļu vākšanā, kas būšot nepieciešami, lai nolīgtu advokātu bērnu tēvam.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu