VIDEO Izvērsta vērienīga operācija Berlīnes apkaimē izbēgušās lauvas notveršanai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Policijas patruļas lauvas sagūstīšanas operācijā
Policijas patruļas lauvas sagūstīšanas operācijā Foto: EPA/Scanpix

Pie Berlīnes 20. jūlijā izbēgušās lauvas meklēšanas un notveršanas operācijā iesaistīti vairāk nekā simts policisti, veterinārārsti, mednieki. Pat droni un divi helikopteri pievienojušies dzīvnieka meklēšanā, savukārt sabiedrība tiek brīdināta turēt savus mājdzīvniekus iekštelpās, ziņo ārvalstu mediji.

Policijas pārstāvis Daniels Keips agri ceturtdien telekanālam "NBC News" pastāstīja, ka varas iestādes meklē lielu kaķi, kurš tika manīts ap pusnakti barojoties ar, iespējams, mežacūku.

Viņš apstiprināja, ka video, kas plaši izplatīts sociālajos tīklos, tika pārsūtīts policijai.

Naktī policija "izsūtīja helikopterus un izvietoja termiskās kameras," sacīja Keips, "mēs šobrīd nezinām, kur dzīvnieks atrodas."

Vēlākā preses konferencē Kleinmahnovas mērs Maikls Gruberts sacīja, ka dzīvnieks "joprojām ir izbēdzis un vēl nav atrasts". Viņš teica, ka vietējie bērnudārzi ir atvērti, taču bērni nedrīkst atstāt iestādi bez aizbildņa.

Viņš piebilda, ka ir atvieglots, ka vecākiem bērniem pagājušajā nedēļā sākās brīvlaiks un viņi nav ceļā uz skolu vai no tās un mudināja viņus palikt mājās.

lauva nokļuva brīvībā, nav zināms.

Policijas paziņojumā presei teikts, ka ir sazinājušies ar vietējiem dzīvnieku parkiem, zooloģiskajiem dārziem un cirkiem, taču nevienam nav pazudusi lauva. Policisti skaidro, vai dzīvnieks varētu būt izbēdzis no privātas mājsaimniecības.

Naktī varas iestādes brīdināja sabiedrību ar skaļruņu paziņojumiem, brīdinājuma lietotnēs un "Twitter". "Pašlaik nav ieviesta komandantstunda, taču mēs iesakām iedzīvotājiem nevest savus suņus pastaigā pa tuvējiem mežiem," sacīja Keips.

Vietējā Potsdamas-Mitlmarkas apgabala pārstāvis, kurš meklēšanā nosūtījis arī veterinārārstu, sacīja, ka notikuma vietā atrodas arī mednieki ar apdullināšanas munīciju un parastajām lodēm, kuras var izmantot pret šāda izmēra savvaļas dzīvnieku.

"Nav garantijas, ka parastā munīcija no policijas ieročiem darbosies," sacīja pārstāvis.

Varas iestādes uzskata, ka lielais kaķis varētu kaut kur gulēt. "Kaķi guļ līdz 17 stundām dienā, un, ja šis dzīvnieks tikko barojas, tas varētu nekustēties," sacīja pārstāvis. "Tad tas varētu būt kā adatas meklēšana siena kaudzē."

Varasiestādes uzskata, ka savvaļas kaķis pašlaik varētu būt aizmidzis kaut kur ezerainajos mežos Brandenburgas štatā, kas ieskauj Vācijas galvaspilsētu.

Lēmums par veidu, kā dzīvnieku aizturēt, nav pieņemts, lai gan varas iestādes apgalvo, ka viņu galvenais mērķis ir notvert dzīvnieku dzīvu.

"Tas ir atkarīgs no situācijas," sacīja pārstāvis, piebilstot, ka lauva varētu tikt apdullināta vai nošauta.

Mišels Rogāls, cirka direktors Teltavā, kuru policija pamodināja pulksten 2.00 pēc vietējā laika, nav tik pārliecināts, ka izbēgušais dzīvnieks ir lauva.

"Ja tā lauva, es apēdīšu savu cepuri," viņš sacīja laikrakstam "Tagesspiegel". Turklāt viņš aģentūrai "Reuters" sacīja, ka Vācijas austrumos šobrīd nav neviena cirka ar savvaļas dzīvniekiem un "viņi no tiem arī neizbēgtu [ja būtu]".

Dzīvnieku tiesību aizsardzības organizācijas Vācijā kritizēja vairākas vietējās valdības par nespēju aizliegt savvaļas dzīvnieku turēšanu kā mājdzīvniekus.

"Pēdējo divu gadu desmitu laikā ir bijuši atkārtoti gadījumi, kad notikušas ekstisku dzīvnieku izbēgšanas mājām un cirkiem," sacīja Pīters Hoefkens no dzīvnieku tiesību grupas PETA. "Neskatoties uz neskaitāmajiem brīdinājumiem, politiķiem nav izdevies aizliegt eksotisku savvaļas dzīvnieku turēšanu."

"Normāla ceturtdiena," lauvas meklēšanas operāciju komentē kāds vietējais iedzīvotājs.

"Apollo.lv" jau ziņoja, ka ceturtdien kādā Potsdamas reģionā Vācijas galvaspilsētas nomalē tika pamanīts bīstams dzīvnieks. Tika uzskatīts, ka izbēgusi lauva, vēstīja vācu mediji.

Varas iestādes izmantoja helikopteru, lai meklētu, viņuprāt, lauvas mātīti. Iestādes aicinājušas iedzīvotājus palikt iekštelpās.

Tiek ziņots, ka iedzīvotāji saņēmuši brīdinājuma ziņas. Tostarp viņiem lūgts nedoties pastaigās pa mežu un meklēt patvērumu savās mājās vai automašīnās, ja pamana dzīvnieku.

Policija paziņoja, ka informāciju par dzīvnieka klātbūtni saņēmusi no aculieciniekiem, kuri nofilmējuši, kā tas uzbrūk un nogalina meža cūku.

Viņi teica, ka nezina, no kurienes dzīvnieks varētu būt nācis, jo bija pārbaudījuši zoodārzus, cirkus un dzīvnieku patversmes, kuros noskaidrots, ka nav izbēgusi lauvene.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu