Nigērijas un Kanādas futbolistes PK mačā spēlē neizšķirti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nigērijas futbolistes
Nigērijas futbolistes Foto: AP/Scanpix

Nigērijas un Kanādas sieviešu futbola izlases piektdien Melburnā spēlēja neizšķirti Pasaules kausa finālturnīra spēlē.

Nigērijas un olimpiskās čempiones Kanādas futbolistu cīņā rezultāts palika neatklāts - 0:0.

50.minūtē iespēju gūt vārtus ar 11 metru soda sitienu neizmantoja kanādiete Kristīne Sinklēra, kuru ar neatļautu paņēmienu bija apturējusi Frensiska Ordega. Soda sitiens tika piešķirts pēc video atkārtojuma noskatīšanās.

40 gadus vecā Kanādas izlases kapteine var kļūt par pirmo spēlētāju, kura guvusi vārtus sešos Pasaules kausa finālturnīros, taču šoreiz viņas pavājo sitienu Nigērijas vārtsardze Kaiemaka Nadozija tvēra.

Jau spēles kompensācijas laika astotajā minūtē Nigērija palika mazākumā, sarkano kartīti nopelnot pussardzei Deborai Abiodunai. Arī šeit tika vērots video atkārtojums, sākotnēji piešķirto dzelteno kartīti nomainot pret sarkano.

Pirms spēles nigērietes apsvēra iespēju nedoties laukumā, jo ar savas valsts futbola federāciju risināja jautājumus par bonusu lielumu futbolistēm.

Pēc pirmās kārtas B grupā Austrālijai ir trīs punkti, pa punktam ir Kanādai un Nigērijai, bet debitante Īrija pie punktiem nav tikusi.

Vēl piektdien spēlēs Filipīnas ar Šveici un Spānija ar Kostariku.

Futbolistes par Pasaules kausa trofeju cīnās devīto reizi vēsturē, šogad pirmo reizi piedaloties 32 komandām.

Pirms četriem gadiem Francijā notikušā finālturnīra finālā ASV ar 2:0 uzvarēja Nīderlandi un ceturto reizi svinēja panākumu šajā turnīrā, izcīnot trofeju otro reizi pēc kārtas. Divreiz meistarsacīkstēs uzvarējusi Vācija, bet pa vienam titulam ir Norvēģijai un Japānai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu