"Rīgas ūdens" komentē Zepa sūdzību par brīvkrānu piegādes konkursa rezultātu ietekmēšanu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
SIA "Rīgas ūdens" logo.
SIA "Rīgas ūdens" logo. Foto: Evija Trifanova/LETA

SIA "Rīgas ūdens" kategoriski noliedz medijos izskanējušo informāciju par atklātā brīvkrānu piegādes konkursa norises un tā rezultātu iespējamo ietekmēšanu, informēja uzņēmuma vecākais komunikācijas koordinators Sandris Vanzovičs.

Atklātajā konkursā par 11 dzeramā ūdens uzpildes staciju (brīvkrānu) piegādi piedalījās pieci pretendenti, kuru vidū nav Rīgas domes deputāta Viestura Zepa (LA) minētā "Baltic Water".

Konkursā uzvarēja SIA "Indutek LV", kam bija zemākais cenas piedāvājums. Šī kompānija tirgū darbojas jau vairāk nekā 25 gadus un specializējas ūdenssaimniecības aprīkojuma piegādē, ko līdz šim veiksmīgi īstenojusi arī citās pilsētās.

Izstrādātajās tehniskajās prasībās potenciālajiem brīvkrānu piegādātājiem netika izvirzīti priekšnoteikumi iespējamai priekšrocību radīšanai kādai kompānijai. Prasībās izvirzītais vēlamais brīvkrāna tehniskais un vizuālais risinājums tika noteikts, vadoties pēc 2022.gadā Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta galvaspilsētā jau izvietoto sešu jauno brīvkrānu aptuvenajiem tehniskajiem parametriem.

Konkursā tika piedāvāti dažādu ražotāju brīvkrāni.

Uzņēmums arī noliedz Zepa pausto, ka bijušā mēra Mārtiņa Staķa (PP) uzņēmums uzvarējis "Rīgas ūdens" konkursā par kafijas piegādi. Šajā publiski rīkotajā konkursā uzvarējušo SIA "Coffee Address Holding" dalībnieku un amatpersonu vidū nav norādes uz iespējamo saistību ar Staķi, un uzņēmumam nav līguma ar Zepa minēto "King Coffee Service".

Uzņēmums cer, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) iespējami ātri pārbaudīs deputāta iesniegumu, lai ikviens varētu pārliecināties, ka SIA "Rīgas ūdens" rīkotie konkursi tiek rīkoti pēc labākajiem korporatīvās pārvaldības principiem.

Kā ziņots, Zeps vērsies KNAB ar lūgumu pārbaudīt Rīgas pilsētas pašvaldības uzņēmuma "Rīgas ūdens" iepirkumu par galvaspilsētā uzstādītajiem brīvkrāniem un bijušā domes priekšsēdētāja Staķa lomu tajā, aģentūru LETA informēja LA pārstāvis Kristiāns Vasiļevskis.

Kā aģentūrai LETA teica Staķis, viņa uzņēmums nav piedalījies nevienā konkursā par brīvkrānu uzstādīšanu.

Viņa iesaiste šajā jomā bijusi tikai politiskā līmenī - atbalstot brīvkrānu izveidi Rīgā. Šādi brīvkrāni, piemēram, Viļņā, esot uzstādīti pirms pieciem gadiem. Un Rīgas vadība nolēmusi tādus izvietot arī Latvijas galvaspilsētā.

Staķis atkārtoti uzsvēra, ka viņa uzņēmums šajā pasākumā nav iesaistīts, tā esot viņa stingra nostāja. Viņaprāt, šis jau sākot izskatīties pēc apmelošanas kampaņas no Zepa puses, un, iespējams, tā esot atriebība par azartspēļu ierobežošanu Rīgā.

Kā aģentūru LETA noskaidroja Rīgas domē, 2022.gadā pilsētā tika uzstādīti septiņi brīvkrāni, savukārt šogad tika izsludināts konkurss par 11 brīvkrānu uzstādīšanu pilsētā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu