Peldvietās ūdens galvenokārt nepilnus +20 grādus silts. Rīgā siltākais ūdens Bābelītī un Ķīpsalā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cilvēki peldas peldvietā Lucavsalā.
Cilvēki peldas peldvietā Lucavsalā. Foto: Evija Trifanova/LETA

Ūdens temperatūra Latvijas upēs, ezeros un jūras piekrastē sestdienas rītā pārsvarā ir +16..+21 grāds, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati. Rīgas peldvietās vissiltākais ūdens ir Bābelītī un Ķīpsalā, kur tas uzsilis līdz +20 grādiem.

Ūdens temperatūra jūrā galvenokārt +17..+19 grādi. Saskaņā ar pašvaldību sniegto informāciju piektdien ūdens temperatūra jūrā pie Ventspils, Jūrmalas un Rīgas bija pazeminājusies līdz +16..+17 grādiem, Vecāķu pludmalē - līdz +18 grādiem.

Vairumā ezeru ūdens temperatūra ir +19..+20 grādi.

Arī Daugavā, Aiviekstē un Ventā ūdens temperatūra ir vidēji +19..+20 grādi. Lielupes posmā no Staļģenes līdz Kalnciemam, kā arī Pļaviņu ūdenskrātuvē tā joprojām sasniedz +21 grādu. Gaujā pie Siguldas ūdens temperatūra ir +17 grādi, upes augštecē - par grādu zemāka.

Rumbulas un Ķīšezera peldvietās ūdens temperatūra sestdienas rīta pusē ir +19 grādi, bet Lucavsalā un Vecāķos - par grādu zemāka.

Visspirdzinošākā pelde sanāks Vakarbuļļu un Daugavgrīvas pludmalē, kur ūdens temperatūra ir +17 grādi, liecina pašvaldības apkopotā informācija.

Ūdens līmenis upēs nedaudz svārstās, tas saglabājas zems. Nokrišņu dēļ tuvākajās dienās gaidāma ūdens līmeņa paaugstināšanās vairākos upju posmos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu