Par 8,522 miljoniem dolāru pārbūvēs Latvijas pārstāvniecības ANO ēku Ņujorkā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: TTstudio/Shutterstock

Par 8,522 miljoniem ASV dolāru (7,611 miljoni eiro) tiks pārbūvēta Latvijas pastāvīgās pārstāvniecības Apvienoto Nāciju organizācijā (ANO) ēka Ņujorkā, ASV, apvienojot divus blakus esošus īpašumus, liecina informācija elektroniskajā iepirkumu sistēmā.

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) izsludināja slēgtu konkursu par ēku pārbūvi 50.ielā 331/333, Manhetenā, starp 1. un 2.avēniju, netālu no Apvienoto Nāciju galvenās mītnes.

Konkursā saņemts viens piedāvājums, un līgums par 8 522 584 ASV dolāriem jeb 7 611 489 eiro noslēgts ar ASV reģistrētu uzņēmumu "Vanguard Construction & Development Co.". Būvdarbu izpildes termiņš ir 12 mēneši.

Būvniecības ieceres aprakstā norādīts, ka tiks veikta divu ēku apvienošana un rekonstrukcija, lai pielāgotu abas ēkas Latvijas pārstāvniecības ANO struktūrai. Abas ēkas, kurām patlaban katrai ir sava adrese, un tām piekrītošā zeme tiks apvienotas zem vienas adreses.

Iecerēts, ka pagrabstāvā un 1.stāvā atradīsies biroju telpas, 2.stāvā būs reprezentatīvā zona jeb halle ar atpūtas zonu, 3.stāvs būs dalīts divās daļās, ko veidos ofisa telpas un viesu guļamistabas. Savukārt 4.stāvā atradīsies vienas ģimenes dzīvoklis.

Renovācijas laikā jāveic vairāki darbi, piemēram, esošo sienu, kāpņu, starpsienu, pārsegumu, grīdu un citu konstrukciju demontāža, jaunu nesošo un citu konstrukciju izbūve, hidroizolācijas izbūve jaunas kāpņu telpas un lifta izbūve.

Tāpat iecerēta 4.stāva griestu paaugstināšana un jumta konstrukciju nomaiņa, jauna mehāniskās telpas izbūve uz jumta, jauna interjera ierīkošana un iekšējā aprīkojuma izbūve, pagalma pārbūve un iekšpagalma fasādes atjaunošana, logu nomaiņa.

Projektu dalīs divās daļās, jo projekta laikā ar ēkas ieejas mezglu pārbūvi tiek skarta pilsētas teritorija, kas pieder Ņujorkas satiksmes departamentam. Pirmās daļas būvdarbus uzsāks uzreiz pēc līguma noslēgšanas, bet otrās daļas būvdarbus - pēc Ņujorkas satiksmes departamenta atzinuma un būvvaldes atļaujas saņemšanas.

Patlaban tiek skaņota būvniecības otrā daļa ar Ņujorkas satiksmes departamentu un plānotais atļaujas saņemšanas laiks ir 2023.gada jūlijs.

Pirmā daļa norobežojas ar pagalma pārbūvi, ēku pārbūvi un ar ēkas fasādes atjaunošanu. Otrajā daļā izbūvēs ieejas mezglus, kāpnes un invalīdu liftu, kā arī labiekārtos ēkas priekšpusi.

Ēkā pilnībā pārbūvēs inženiertīklus un uzņēmējam būs jāveido jauni pieslēgumi pilsētas tīkliem. Abām ēkām būs tikai viens pilsētas tīklu pieslēgums, otru pieslēgumu būs jādemontē. Ēkā izbūvēs jaunus tīklus - ūdens, sadzīves un lietus kanalizācijas, elektrības, gāzes apkures, ventilācijas un dzesēšanas sistēmas, kā arī sakaru. Plānota arī jauna ģeneratora izvietošana un rezerves barošanas avota uzstādīšana.

Uzņēmējam būs jānodrošina visa dokumentācija, kas nepieciešama, lai pasūtītājs varētu pabeigt abu ēku apvienošanu. Uzņēmējam būs jāpabeidz apvienošanas process. Latvija ASV varasiestādēm ir nodevusi iesniegumu un saņēmis atļauju uzsāk ēku apvienošanu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu