Latvijas U-18 basketbolisti EČ B divīzijas turnīra otrajā spēlē pārspēj portugāļus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Basketbola bumbas (ilustratīvs attēls)
Basketbola bumbas (ilustratīvs attēls) Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas U-18 vīriešu basketbola izlase sestdien Portugālē Eiropas čempionāta B divīzijas turnīra otrajā mačā ar rezultātu 75:73 (21:16, 17:24, 14:19, 23:14) uzvarēja vienaudžus no Portugāles.

Sākoties pēdējai spēles minūtei, latviešiem bija divu punktu pārsvars. Turpinājumā portugāļiem bija iespēja četras reizes mest no soda līnijas, taču precīzi izrādījās tikai divi metieni un rezultāts kļuva neizšķirts 73:73. 11 sekundes līdz finālsvilpei divus punktus guva Juris Vītols, atnesot Latvijai uzvaru ar 75:73.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 23 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām bija Roberts Blūms, Toms Līnis pievienoja desmit punktus, kamēr Vītols tika pie astoņiem punktiem, sešām atlēkušajām bumbām un piecām rezultatīvām piespēlēm.

Turnīra mājiniekus no zaudējuma neglāba Rubens Prejs, kurš izcēlās ar 21 punktu un 12 bumbām zem groziem.

Piektdien turnīru latvieši sāka ar uzvaru 85:71 pār Beļģiju, bet portugāļiem pirmajā dienā bija brīvdiena.

Latvijas komandas pretinieki D grupā būs arī Bulgārijas un Šveices basketbolisti. Katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, turpinot cīņu par trīs ceļazīmēm uz augstāko divīziju.

Sagatavošanās laikā U-18 basketbolisti aizvadīja pārbaudes spēles ar Ukrainas (79:77 un 64:62), Gruzijas (90:77 un 77:56), Lietuvas (60:83), Igaunijas (86:70) un Somijas (64:77 un 76:76) U-18 izlasēm.

Komandā iekļauti BJBS "Rīga"/"DSN", BJBS "Rīga"/"A. Kraukļa VEF BS", kā arī Liepājas, Gulbenes, Ventspils un Cēsu sporta skolu audzēkņi. Fransuā Nkojs-Īls basketbola prasmes apguvis Īrijā, bet Roberts Blūms, Toms Līnis un Renārs Sondors pēdējā sezonā spēlējuši ārzemēs. Saspēles vadītājam Jurim Vītolam "Liepājas" sastāvā bijusi laba spēļu prakse Latvijas-Igaunijas līgā.

Vītols un Fransuā Nkojs-Īls Eiropas U-18 čempionātā startēja jau pērn. Septiņi spēlētāji bija komandā, kas 2021.gadā piedalījās pandēmijas apstākļos sarīkotajā FIBA "Challenger" turnīrā.

Edijam Šleseram izlasē palīdz treneri Krists Pīternieks un Oskars Zurkovs, kā arī fiziskās sagatavotības treneris Ivars Ikstens.

Latvijas U-18 vīriešu basketbola izlases sastāvs:

Juris Vītols ("Liepāja"), Edvards Egle, Rūdolfs Švītiņš, Edvards Švalbe (visi - "A.Kraukļa VEF"), Roberts Blūms ("Saint-Quentin", Francija), Rolands Šulcs ("Gulbenes BJSS"), Toms Līnis (Pelhržimovas "Sojky", Čehija), Renārs Sondors (Jindržihuvas Hradecas "Lions", Čehija), Kristaps Soldatenoks, Fransuā Nkojs-Īls (abi - "Liepājas SSS"), Kristers Skrinda ("BJBS Rīga"/DSN), Toms Markuss Salnājs ("Ventspils Spars").

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu