Verstapens ar septīto uzvaru pēc kārtas palīdz "Red Bull" komandai uzstādīt jaunu rekordu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Makss Verstapens
Makss Verstapens Foto: dpa/scanpix

Makss Verstapens svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas 11.posmā - Ungārijas "Grand Prix", kamēr viņa pārstāvētā "Red Bull" komandā ar 12.panākumu pēc kārtas laboja meistarsacīkšu rekordu.

Iepriekšējais rekords - 11 uzvaras pēc kārtas - piederēja "McLaren" komandai kopš 1988.gada.

No pirmās vietas startēja Lūiss Hamiltons ("Mercedes"), taču jau startā Verstapens viņu apdzina un kļuva par līderi. Hamiltons piekāpās ne tikai Verstapenam, bet arī abiem "McLaren" pilotiem Oskaram Pjastri un Lendo Norisam.

Verstapens vadību no rokām neizlaida un svinēja devīto uzvaru sezonā, otrais finišēja Noriss, bet trešais bija no devītās pozīcijas startējušais uzvarētāja komandas biedrs Serhio Peress. Hamiltons finišēja nedaudz aiz pirmā trijnieka, viņam sekoja Pjastri un komandas biedrs Džordžs Rasels, kurš veica kāpumu no 18.vietas startā uz sesto finišā.

Pirmo desmitnieku noslēdza dueti no divām komandām Šarls Leklērs un Karloss Sainss juniors (abi - "Ferrari") un Fernando Alonso un Lenss Strols (abi - "Aston Martin"), kanādietim kā pēdējam tiekot pie punktiem.

Kopvērtējumā pārliecinošs līderis ir Verstapens, kurš sakrājis 281 punktu. Otrais ar 171 punktu ir Peress, bet Alonso ar 139 punktiem ieņem trešo pozīciju, par sešiem punktiem apsteidzot Hamiltonu.

F-1 2023.gada čempionātā paredzēti 22 posmi.

2022.gada čempionātā otro reizi pēc kārtas uzvarēja nīderlandietis Makss Verstapens.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu